21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι απαντά η ΑΝΕΚ LINES σε ναυτεργατικά σωματεία που την κατηγορούν για παραβίαση νομοθεσίας στο θέμα των επανδρώσεων

Ημερομηνία:

«Δεν υπάρχει καμία “αυθαιρεσία” σε ό,τι αφορά τη θερινή σύνθεση των πληρωμάτων και οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε η εταιρεία για μείωση των διαθέσιμων καμπινών των πλοίων, συντελέστηκαν σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και μετά από έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΕΝ» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ANEK LINES με αφορμή την επιστολή-«προειδοποίηση» που απέστειλαν σήμερα 13 ναυτεργατικά σωματεία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους ζητούν την εφαρμογή της θερινής σύνθεσης στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας από το υπουργείο Ναυτιλίας και το Σύνδεσμο των ακτοοπλόων, αναφέροντας ότι «η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES παραβίασε την ισχύουσα νομοθεσία στο θέμα των επανδρώσεων».

«Είναι λυπηρό, συνδικαλιστικές οργανώσεις που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένους και γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο, να ψεύδονται καταφανώς και να παραποιούν την πραγματικότητα, θέτοντας μάλιστα και θέμα ασφάλειας των ελαχίστων επιβατών, όταν τις περισσότερες μέρες τα πλοία μας εκτελούν δρομολόγια έχοντας περισσότερα μέλη πληρώματος από επιβάτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

Προσθέτει επίσης τα εξής:

«-Η ΑΝΕΚ από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, έχει λάβει κρατική ενίσχυση 1.590.000 ευρώ, εκτελώντας το σύνολο των προγραμματισμένων δρομολογίων με κατακόρυφα μειωμένο αριθμό επιβατών.

– Δεν έγινε καμία απαλλαγή στο ΦΠΑ αλλά μείωση στο 13% μόνο για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν χωρίς κανένα όφελος για την εταιρία.

– Δεν έγινε κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΝΑΤ, αλλά επιδότηση εισφορών για τους μήνες Ιούλιο 2020 έως Σεπτέμβριο 2020, η οποία ανήλθε στο ποσόν των 604.000 ευρώ.

– Καμία αύξηση της επιδότησης των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας δεν πραγματοποιήθηκε.

Η ΑΝΕΚ LINES προσθέτει εξάλλου ότι «τα ανωτέρω ποσά δεν πρέπει να θεωρούνται ως “κίνητρα – προνόμια”, όταν μόνο το κόστος μισθοδοσίας των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ για το 2020 ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, η μείωση του μεταφορικού έργου είναι κατακόρυφη και ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...