Τι απαντά ο Δήμαρχος Πλατανιά σε όσα λέει ο Μ. Ντουντουλάκης για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κατάρρευση της Γέφυρας του Κερίτη

Date:

Απάντηση Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη σε δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά Μανώλη Ντουντουλάκη:

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Ντουντουλάκης, αποφάσισε να επισκεφτεί κάποια από τα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Πλατανιά.

Ανάμεσά τους και οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου στον Αλικιανό, ένα έργο που ο Δήμος Πλατανιά ενέταξε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος”, με το οποίο αναβαθμίζεται συνολικά το γήπεδο και δημιουργείται και  προπονητήριο αθλημάτων στίβου. Το έργο αυτό που εντάσσεται στη γενικότερη αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει  ο Δήμος Πλατανιά, μετά  από τη δημιουργία του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μόδι, την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου Κολυμβαρίου, την αναβάθμιση του γηπέδου Ταυρωνίτη και την κατασκευή νέου γηπέδου στις Βουκολιές, με την Περιφέρεια Κρήτης.

"Sponsored links"

Οι εργασίες στο γήπεδο του Αλικιανού βρίσκονται σε εξέλιξη, επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και από τον ανάδοχο, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας και προμηθειών, ωστόσο γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την όσο το συντομότερο δυνατό ολοκλήρωσή του.

Σε ότι αφορά τη γέφυρα του Κερίτη, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ντουντουλάκης, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά απαίτησαν και πέτυχαν την κατασκευή της νέας γέφυρας μέσα από συστηματική προσπάθεια. Με  καθοριστικό τον ρόλο του Δήμου φτάσαμε στο σημείο να έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ανάδοχο ένα από τα πιο αναπτυξιακά έργα στην ενδοχώρα του Νομού. Επιπλέον με τις ενέργειές μας προς το Υπουργείο υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτισμού πετύχαμε χρηματοδότηση για την ανακατασκευής της Ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, με 8.000.000€ καθώς και την χρηματοδότηση της πρότασής μας για καταρχήν στήριξη του εναπομείναντος δυτικού τόξου μέχρι την έναρξη της πλήρους ανακατασκευής της, εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα το επόμενο διάστημα.

Αν ο κ. Ντουντουλάκης θεωρεί ότι ο Δήμος δεν πρέπει να έχει λόγο, να πρωτοστατεί, να απαιτεί και να συνεργάζεται με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Κρήτης και για τα δύο αυτά σημαντικά έργα, την κατασκευή της νέας και την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας, είναι φανερό ότι έχουμε άλλη πολιτική αντίληψη. Εμείς υποβάλλουμε προτάσεις, διεκδικούμε και  απαιτούμε την κατασκευή έργων.

Επίσης σχετικά με το θέμα του πόσιμου νερού που έθιξε, τον ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά κατασκεύασε νέα υδρομάστευση στον Σέμπρωνα για να λύσει το πρόβλημα του καθαρού πόσιμου νερού για την Κοινότητα των Βουκολιών και τις όμορες κοινότητες, ένα έργο που ωρίμασε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2018, ενώ την υλοποίησή του έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΒΑ με τον Ο.Α.Κ. Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι ο Δήμος μερίμνησε για ένα πρόβλημα δεκαετιών που οδηγείται στη λύση του.

Τέλος θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τον κ. Ντουντουλάκη να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το εύρος του  Δήμου Πλατανιά.

Αγώνας της Κρήτης
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

More like this
Related