14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι δείχνουν τα λύματα για την πανδημία στην Κρήτη – Η πόλη που παρουσιάζει αυξητική τάση

Ημερομηνία:

Τα λύματα σε αρκετές περιοχές της χώρας δείχνουν μια σταθεροποίηση ή και πτώση της πανδημίας, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πτωτική ή σταθεροποιητική είναι η τάση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας για την περίοδο 26-29 Απριλίου, σε σχέση ,ε την εβδομάδα 19-25 Απριλίου 2021.

Καθαρά πτωτική είναι η τάση στον Άγιο Νικόλαο (-85%), στο Ρέθυμνο (-79%) και στη Θεσσαλονίκη (-39%).

Παράλληλα, οριακά πτωτικές τάσεις παρουσιάστηκαν στα Χανιά (-28%), στη Λάρισα (-19%) και στην Ξάνθη (-16%).

Σταθερό είναι το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, στο Βόλο και στο Ηράκλειο, με την μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα να κυμαίνεται από -7% έως +7%.

Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο στην Αττική είναι στο -3%.
Από την άλλη καθαρά αυξητική τάση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+71%), ενώ οριακά αυξητική (+25%) στα αστικά λύματα της Πάτρας.
Οι τάσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ιικού φορτίου, κανονικοποιημένες ως προς τον ισοδύναμο πληθυσμό των περιοχών.
O ισοδύναμος πληθυσμός υπολογίζεται με βάση το ρυπαντικό φορτίο που καταλήγει στην εκάστοτε εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων σε διάρκεια 24 ωρών και τυπικών τιμών παραγωγής ρυπαντικού φορτίου ανά άτομο ανά ημέρα.
Σημειώνεται πως για το Ηράκλειο οι τάσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ιικού φορτίου, κανονικοποιημένες ως προς τον σταθερό πληθυσμό που εξυπηρετείται από τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ