Τι είπε ο Αλέκος Μαρινάκης στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ, έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό στα Χανιά, σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

«Το ΚΚΕ στηρίζει και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά μαγαζιά των Χανίων. Ο αγώνας τους απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία είναι δίκαιος! Είναι γνωστή άλλωστε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού αυτήν την περίοδο, αφού η αντεργατική νομοθεσία τούς αποκλείει από την επιδότηση ανεργίας.

Η οικονομία της Κρήτης, όπως και των περισσότερων νησιών και άλλων περιοχών της Ελλάδας, είναι σχεδόν απόλυτα εξαρτημένη από τον τουρισμό και η απασχόληση των εργαζομένων εποχική. Δεν είναι επιλογή των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο να βρίσκονται για μήνες στην ανεργία, να αναγκάζονται να “παγώνουν” τις ανάγκες τους ή να στερούνται και τα βασικά για την επιβίωσή τους μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά.

"Sponsored links"

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτα σε όλα τα βασικά αγαθά και στην Ενέργεια, η πολιτική του αποκλεισμού εποχικών εργαζομένων από το επίδομα ανεργίας είναι απάνθρωπη. Απάνθρωπη ήταν και η εκμετάλλευση που προηγήθηκε την καλοκαιρινή περίοδο, αφού οι εργαζόμενοι εξουθενώθηκαν για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των τουριστικών ομίλων, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς εντατικοποίησης, εξοντωτικών ωραρίων, χωρίς ρεπό και με μισθούς κατώτερους των σύγχρονων αναγκών.

Είναι πρόκληση να βλέπουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό την κυβέρνηση να έχει μοιράσει το ποσό των 8,2 δισ. ευρώ στους ενεργειακούς ομίλους με τη μορφή των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς για το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ εκείνοι παίρνουν ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας ή έχουν απορριφθεί τελείως και καταδικάζονται στην πείνα από νόμους προσαρμοσμένους στα “δημοσιονομικά περιθώρια” που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου, όπως διατυπώθηκαν στην επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από το ΚΚΕ στη βουλή, επιλέγει τον αποκλεισμό των εργαζόμενων. 

Βέβαια, πρόκειται για μία πολιτική την οποία εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των εργοδοτών, ισοπεδώνοντας εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να μην επιλέξει τα κόμματα τα οποία ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Να μην επιλέξει αυτούς οι οποίοι χρηματοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας, και αφήνουν στο έλεος τους εργαζόμενους. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να γκρεμίσει αυτή την πολιτική.

Ο λαός τώρα πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ, τη δύναμη εκείνη που ξέρει πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα δε θα αθροιστεί στα έδρανα της μιας ή της άλλης αντιλαϊκής κυβέρνησης, αλλά σταθερά θα καταθέτει όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Τη δύναμη που όπως αποδεικνύει η ίδια η πείρα του λαού μας μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για το σήμερα, αλλά και η ενίσχυσή της να ανοίξει ελπιδοφόρο δρόμο για το μέλλον που μας αξίζει».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live