17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι είπε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ημερομηνία:

Σημεία της σημερινής ομιλίας του Παύλου Πολάκη κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Πολάκης, θέλοντας να σχολιάσει τα άδεια κυβερνητικά έδρανα εξέφρασε τη «συμπαράσταση του» στον μοναδικό παρόντα κ. Κότσιρα τονίζοντας ότι:«εκτίεις ποινή σήμερα, κανείς άλλος υπουργός της ΝΔ δεν βρέθηκε εδώ να υπερασπίσει τη στάση της ΝΔ στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Χανίων διατύπωσε ένα ρητορικό ερώτημα: Αν το καλοκαίρι του 2018, έβγαινε στη δημοσιότητα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρουμπάτης παρακολουθούσαν την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, θα είχε πέσει η κυβέρνηση ναι ή όχι; Το ερώτημα αυτό δείχνει την κακομοιριά και την κατρακύλα στην οποία έχετε φτάσει προσπαθώντας να υπερασπιστείτε τα ανυπεράσπιστα.

Στις ομιλίες σας χρησιμοποιείτε όλοι σας την έκφραση «διαχρονικές παθογένειες». Ναι πρόκειται για «διαχρονικές παθογένειες», μόνο που είναι αυτές της ΚΥΠ της ΕΡΕ του 1950, της χούντας των συνταγματαρχών, του πατέρα Μητσοτάκη με τον Μαυρίκη και τον Γρυλλάκη το 1993 και άλλος ένας Μητσοτάκης δρόμος για τον Κοντολέοντα, τον Δημητριάδη και τον Μητσοτάκη τον νεότερο,με το σημερινό σκάνδαλο.

Στην πρώτη μου ομιλία στη Βουλή,επι των προγραμματικών δηλώσεων, είχα πει ότι δεν ήρθατε για να φέρετε καμία ανάπτυξη, καμία παραγωγική ανασυγκρότηση, καμία αξιοκρατία, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές αλλά για να φτιάξετε ένα σκληρό μηχανισμό παρακολούθησης και νομής του Δημόσιου χρήματος το οποίο ονομάσατε επιτελικό κράτος. Πήρατε την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ ΜΠΕ από την πρώτη μέρα υπό τον έλεγχο της Μαξίμου ΑΕ. Για να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τους πάντες και να διαχέετε την πληροφορία όπου και όταν θέλετε.

Νομοθετήσατε την ασυλία των τραπεζιτών, νομοθετήσατε την απαλλαγή τουςσε εκκρεμείς υποθέσεις για τα δάνεια που έδωσαν αέρα στο κόμμα σας, σε άλλα κόμματα, σε εφοπλιστές και ολιγάρχες. Αυτά έψαχνε ο Κουκάκης και για αυτό τον παρακολουθήσατε. Διορίσατε Ανεξάρτητες Αρχές οι οποίες ήταν πλήρως ελεγχόμενες από εσάς ή κάποιες άλλες τις αφήσατε χωρίς προσωπικό ώστε να ακυρωθεί πρακτικά ο ρόλος τους, διώξατε τη Θάνου γιατί ετοίμαζε το πόρισμα για το πρακτορείο Άργος, το οποίο ακόμα περιμένουμε.

Υλοποιήσατε 7,5 δις απευθείας αναθέσεις στο όνομα του κορονοιού. Τι σχέση έχει ο κορονοϊός με τα έργα των Δήμων ή με το Υπουργείο μετανάστευσης; Όπου υπάρχει Δημόσιος Οργανισμός είχαμε απευθείας αναθέσεις ενώ παράλληλα χαρίζατε στους δικούς σας όπως στον Βασιλάκη της Aegean, φτιάχνατε τα σκοιλελικικου και δίνατε στους Φουρθιώτηδες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (ακόμα περιμένω τα στοιχεία για το πόσους ταΐζατε με το πρόγραμμα Συνεργασία).

Πλέον, η αστική τάξη της χώρας και οι δέκα οικογένειες που κάνουν κουμάντο,  αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την οικογένεια Μητσοτάκη και τη Μαξίμου ΑΕ, όχι σαν ένα πολιτικό διαχειριστή που τους ζητάει εξυπηρέτηση ή παράλληλα οφέλη, αλλά τους ζητά να είναι συνεταίρος με μόνιμο μερτικό στις δουλειές.

Όταν έχετε χτίσει ένα τέτοιο παρασιτικό, πελατειακό παρακράτος που το ονομάσατε επιτελικό κράτος η κορυφή του παγόβουνου είναι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία οι της συμπολίτευσης ότι η Μαξίμου ΑΕ σας παρακολουθούσε και μας παρακολουθούσε όλους για να ξέρει ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός, για να ξέρει τι γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι, για να ξέρει ποιες επιχειρηματικές κινήσεις γίνονται και να παίρνει θέση. Αλλά έσπασε το καπάκι του καζανιού του παρασιτικού παρακρατικού επιτελικού κράτους που φτιάξατε.

Φαντάζεστε ο πεθερός του Τζανακόπουλου, υπουργός επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία καταθέτει τη μοναδική πρόταση εξαγοράς της ΛΑΡΚΟ, την οποία δυο χρόνια τώρα οδηγείτε σε διάλυση, τη στιγμή που ανεβαίνει η τιμή του νικελίου; Δεν θα είχε πέσει η κυβέρνηση; Ο κ. Γεραπετρίτης που ήρθε προχθές εδώ και μας το έπαιζε προσβεβλημένος δεν προσβάλλεται που ο πεθερός του είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Και μας μιλάτε εσείς για πατριωτισμό, για ηθική, για ανάπτυξη;

Θα βρίσκετε κάθε μήνα 1,5 δις για να μην φαίνεται η τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος; Με αυτά τα λεφτά θα παίρναμε τη ΔΕΗ πίσω και θα ελέγχαμε τη χονδρική τιμή αντί να αφήνουμε να κονομάνε οι ιδιώτες πάροχοι που έχουν γίνει πιο πλούσιοι και από τους ολιγάρχες του Πούτιν.

Διανύετε το τελευταίο μίλι αυτή της κυβερνητικής θητείας και επειδή κάποιοι βουλευτές σας ζητάνε αλλαγή του εκλογικού νόμου σας προκαλώ: αλλάξτε τον να βγάλουμε αυτοδυναμία με 34%.

"google ad"

Σχετικό video: https://youtu.be/op0XxqXggKw

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...