17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για τη δικαστική απόφαση για τη Μονή Γουβερνέτου: “Η Περιφέρεια Κρήτης θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα”

Ημερομηνία:

Διευκρινιστική ανακοίνωση, με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της επαρχιακής δού “Χανίων – Γουβερνέτου” έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Σε αυτήν αναφέρεται:

Με την με αριθμό 604/2021 (πρωτόδικη) απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής που εξεδόθη και αφορούσε την επαρχιακή οδό Χανίων – Γουβερνέτου για καθαρά τυπικό λόγο (έκδοση από αναρμόδιο όργανο).

Σε καμία περίπτωση, η ανωτέρω απόφαση δεν αφορά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού ως ιδιωτικής ή επαρχιακής και δεν αίρεται το ισχύον καθεστώς επαρχιακής οδού, αφού το εν λόγω Δικαστήριο δεν έχει εκ του Νόμου τέτοια αρμοδιότητα

Παρά ταύτα, εν’ όψει και του γεγονότος ότι η απόφαση κρίνεται εσφαλμένη και ως προς τον τυπικό λόγο για τον οποίο έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής, η Περιφέρεια Κρήτης θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο Νόμος για την ανατροπή της από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Χανίων, στο οποίο και θα προσφύγουμε εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ καταγγέλουν επίθεση από καταληψίες των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

Καταγγελία δημοσιοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζόμενων της ΔΕΔΙΣΑ σύμφωνα...

Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας

Της Γεωργίας Θάνου * Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων...

Σύγχυση: Τελικά, θα κάνει γάμο στην Κρήτη ο Κασσελάκης;

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο...