Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση προστίμου για παράβαση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Κανένα σχόλιο

Ενημέρωση από την Νομική Ομάδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου

?Το πρόστιμο αυτό θεωρείται παράβαση του Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας).

?Κατά το άρθρο 104 παρ. 2 του Κ.Ο.Κ., ο «παραβάτης» έχει δικαίωμα να εμφανιστεί εντός προθεσμίας τριών (3) ημερολογιακών ημερών στην Αρχή στην οποία ανήκει το όργανο που επέβαλε το πρόστιμο (εν προκειμένω Δημοτική Αστυνομία), όπως αυτή προσδιορίζεται στην σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του.

"Sponsored links"

?Αν δεν προβληθούν αντιρρήσεις ή αν οι ήδη προβληθείσες αντιρρήσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο από τον Προϊστάμενο της Αρχής (Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας).

?Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.

?Λόγω των μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Αστυνομικά Τμήματα, προβλέπεται η δυνατότητα να υποβληθούν οι αντιρρήσεις από την πλευρά του πολίτη είτε μέσω φαξ, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

?Το e-mail της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου είναι: dastynomia@heraklion.gr . Σε κάθε περίπτωση, αν γίνει υποβολή της ένστασης μέσω e-mail, θα πρέπει να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά με τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να λάβετε αριθμό πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβάλλατε.

?Αν διαπιστώσετε κατάφωρη αυθαιρεσία από την πλευρά του οργάνου που επιβάλει το πρόστιμο: Δημοσιοποιήστε το! Αυτό που συμβαίνει σε εσάς, πιθανά να συμβαίνει και σε άλλους!

Για ό,τι χρειαστεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην σελίδα μας στο facebook ή στο email kah@riseup.net

Η Νομική Ομάδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου θα προσπαθήσει να λύσει την απορία σας και να βοηθήσει στο πρόβλημά σας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live