25.8 C
Chania
Monday, June 5, 2023

«Τι μπορώ να γίνω όταν μεγαλώσω» – Συμμετοχή 800 παιδιών στα βιωματικά εργαστήρια του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σαράντα τμημάτωνΔημοτικών Σχολείων του Δήμου Χανίων συμμετείχαν στη δράση, με τίτλο: «Τι μπορώ να γίνω όταν μεγαλώσω».Συνολικά 800 παιδιά παρακολούθησαν τα βιωματικά εργαστήρια, που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε κτίρια του Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: «Οφείλουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να εξελιχθούν πνευματικά, ν’ αναπτύξουν τη δημιουργική φαντασία τους, να καλλιεργήσουν την κρίση και την αισθητική τους, ν’ αναπτύξουν εμπειρίες, που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν αρμονικά στο κοινωνικό σύνολο, επιλέγοντας το κατάλληλο γι’ αυτούς επάγγελμα. Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας στη συγκεκριμένη δράση, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, προκειμένου να υποστηρίξουμε και να εφοδιάσουμε κατάλληλα τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,Αντώνης Βαρδάκης, τονίζει: «Τα βιωματικά αυτά εργαστήρια συνέβαλαν στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών, η οποία τους επιτρέπει να προσδιορίσουν τους τομείς, που τα  ελκύουν. Τα παιδιά διαπίστωσαν κλίσεις, ενδιαφέροντα και «θέλω», που θα τα βοηθήσουν στην επιλογή επαγγέλματος μελλοντικά».

Τα εργαστήρια, που πραγματοποιήθηκαν, είναι τα ακόλουθα:

Πύλη Σαμπιονάρα:

 • Εργαστήρι Υφαντικής από το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων με την υφάντρα του, Δέσποινα Σωμάκη, καθώς και την  Έφορο Οικοτεχνίας του Λ.Ε.Χ.,ΡόζαΤζανετή.
 • Εργαστήρι Εικαστικών από τους εικαστικούς,KonstantinFischer και Λαμπρινή Μποβιάτσου.
 • Εργαστήρι Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ρομποτικής από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων με τα παιδιά της ρομποτικής ομάδας και τον καθηγητή τους, Χρήστο Ραχιώτη.
 • Εργαστήρι Αρχαιολογίας από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων με την αρχαιολόγο, Χρύσα Μπούρμπου και τον αρχιτέκτονα, Λευτέρη Βεργεράκη.
 • Εργαστήρι ανασκαφής από το Archaeolab με την αρχαιολόγο, Κούλα Μπορμπουδάκη.
 • Εργαστήρι Περιβάλλοντος από το Ecogenia με την εκπαιδευτικό, Ελένη Αντωνιάδου, τον Χρήστο Κοπάση από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίωνκαι τη δημοσιογράφο, Χρύσα Βίλκενς.

Δύο εργαστήρια, λόγω των καιρικών συνθηκών, φιλοξενήθηκαν και στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (στο χώρο, που εκτίθεται το Μινωικό Πλοίο) και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο.

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης:

 

default
 • Εργαστήρι, με θέμα τα Σώματα Ασφαλείας από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και το Πυροσβεστικό Σώμα Χανίων.
 • Εργαστήρι Επαγγελμάτων Εκπαίδευσης με αναφορά στο σχολικό περιοδικό «Χανιωτάκια» από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων με τη διευθύντρια του 1ου Δ.Σ. Μουρνιών, Στέλλα Σουχλάκη, και τηδασκάλα, Άννα Δαβράδου.
 • Εργαστήρι Θετικών Επιστημών με εκπαιδευτικούςσυνεργάτες του ΕΚΦΕ Χανίων και τους χημικούς, Νεκταρία Αρχοντάκη και Δημήτρη Μιχελάκη.
 • Εργαστήρι Χορού από το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” με την καλλιτεχνική διευθύντρια, Σοφία Φαλιέρου.

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου:

 • Εργαστήρι Νομικών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων με τους δικηγόρους: Άννα Αμανάκη, Μαρία Αγιασμενάκη, Μαρικίτα Καλογεράκη,   ΡεββέκαΜπαρμπουδάκη,  Νίκο Ποντικάκη, Μαρία Τσάρμπου, Νίκο Χαζιράκη και Άρτεμις Χριστοπούλου.
 • Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής από την αρχιτέκτονα,ΠέννυΧωραφά, με τη στήριξη της αρχιτεκτονικής επιτροπής του ΚΑΜ.
 • Εργαστήρι Θεάτρου με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Λεωνίδα Μανωλικάκη, από το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Χανίων.
 • Εργαστήρι Μουσικής από το Μουσικό Σχολείο Χανίων με τους μουσικούς, Παντελή Λύκο, Δημήτρη Στεφανίδη και Μιλτιάδη Μαντινάο.

Γιαλί Τζαμί:

"google ad"

 • ΕργαστήριΣκίτσουαπότο Chaniartoon – International Comic and Animation Festival μετονΜάριοΙωαννίδη.  Επίσης, εργαστήρι Στιχουργικής με την εκπαιδευτικό και στιχουργό, Γιώτα Μπούρα, και τον εκπαιδευτικό και μουσικό, Γιάννη Τσαραμανίδη.
 • Εργαστήρι Πρόνοιας με την Ειρήνη Φραγκιουδάκη, την Πόπη Πεναισάκη, την Ειρήνη Δαμηλάκη, από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το Κέντρο Κοινότητας και το Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία του Δήμου Χανίων, καθώς και τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων.
 • Εργαστήρι Μαθηματικών και θεάτρου με τον καθηγητή, Θοδωρή Παράσχου, μια συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων.

Δημαρχείο Χανίων:

 • Εργαστήρι Οικονομίας από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.
 • Εργαστήρι Τουρισμού από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων. Επίσκεψη στο ξενοδοχείο Σαμαριά, την επιχείρηση MonKoulour και το πρακτορείο γενικού τουρισμού SmartTours.
 • Εργαστήρι Πληροφορικής από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Χανίων και τον Αντρέα Μαρκαντωνάκη, υπεύθυνο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
 • Εργαστήρι Ψυχαγωγίας από την καλλιτεχνική ομάδα, DAEDALUS ACADEMY.

Στους  χώρους υπήρχαν οι υπεύθυνοι καθοδηγητές: Ινώ Πετράκη, ΜάρμωΚεκάκη, Μανόλης Χαραλαμπάκης, Μαρία Σταματάκη, Μαρία Πρωιμάκη, Πόπη Πεναισάκη, ενώ την ιδέα και επιμέλεια της δράσης είχε η Άννα Νεμπαυλάκη, ειδική συνεργάτις του Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας.

Ο Δήμος Χανίων εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετείχαν και σε πολλούς ακόμα, που βοήθησαν, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η δράση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο Ευτύχης ταξιδεύει»: Έκθεση Εργασιών των Σχολείων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» σας καλεί...

Παρουσίαση δουλειάς σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Κυδωνία

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ,...

Εκλογές – λίγες σκέψεις

Φίλοι μου Αισθάνομαι-ξανά – την ανάγκη- εσωτερικό ζήτημα του εαυτού...