30.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Τι πραγματικά ισχύει με την παλαιστινιακή παιδική κούκλα, καλυμμένη με αίμα που πουλήθηκε στο Μεξικό; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Φανταστείτε αυτό: μια πλαστική κούκλα μωρό με αίμα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα γόνατά του, φορώντας ένα κεφιγιέ στο λαιμό του, με ισραηλινά στρατιωτάκια γύρω από το σώμα του. Αν ανοίξατε το Instagram, μπορεί να έχετε συναντήσει ένα βίντεο που απεικονίζει αυτή την παλαιστινιακή κούκλα στην επίσημη σελίδα του Mint Press.

Προκαλώντας οργή και θυμό σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αίμα όλων έβραζε, καθώς η Mint Press δήλωσε απροκάλυπτα ότι η συγκεκριμένη παλαιστινιακή κούκλα κατασκευάστηκε στο Ισραήλ και πωλείται στο Μεξικό. Αλλά, μετά από λίγο ψάξιμο, αυτό που μοιράστηκε η Mint Press απέχει πολύ από την αλήθεια. Καταφέραμε να βρούμε τον πραγματικό δημιουργό της κούκλας, ο οποίος φέρει το Instagram handle vlocke_negro.

Πρόκειται για έναν Μεξικανό καλλιτέχνη ο οποίος πήρε μια κανονική κούκλα από ένα κατάστημα παιχνιδιών και τη μετέτρεψε σε Παλαιστινιακή κούκλα, αλείφοντάς την με κόκκινο χρώμα και βάζοντάς της ένα κεφιγιέ. Στη συνέχεια, τοποθέτησε την κούκλα αυτή ανάμεσα στις άλλες κούκλες του καταστήματος με μοναδικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις σημερινές διαμάχες της Παλαιστίνης και τα χιλιάδες νεκρά παιδιά. Μάλιστα, συμπεριέλαβε όλες αυτές τις πληροφορίες σε μια ανάρτηση στο Instagram που μοιράστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο.

Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε αρχικά διακινήσει το βίντεο σύμφωνα με το οποίο το παιχνίδι πουλιόταν στο Μεξικό. Σε σχετική ανάρτηση με tag προς Al Jazeera ανέφερε:

Ισραηλινοί επίλεκτοι στρατιώτες. Περιλαμβάνει παλαιστινιακό μωρό.

Παιχνίδι που βρήκα σήμερα το πρωί στο tianguis του Col Doctores, Cdmx. Κατασκευασμένο στο Ισραήλ.

Αυτό το βίντεο διαδόθηκε και έγινε viral και δημοσιεύθηκε και ως είδηση σε αραβικές κυρίως ενημερωτικές σελίδες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlocke (@vlocke_negro)


Σε νέα του όμως ανάρτηση ενημέρωνε για το τι ακριβώς ίσχυε:

Κανείς δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας που προσπαθεί να κάνει ορατό αυτό που συμβαίνει καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας, καταφέραμε να τραβήξουμε την προσοχή τους. Τώρα τα σκληρά γεγονότα: περισσότερα από 5.000 παιδιά είναι νεκρά και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.

Από μια γειτονιά στο CDMX, δείχνουμε το μέγεθος αυτής της γενοκτονίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα μας κατηγορήσουν για τον τρόπο, αλλά ποιος είναι ο σωστός τρόπος μπροστά στην αδιαφορία;

Είμαστε με την Παλαιστίνη, ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στις 5 Ιανουαρίου προσεγγίσαμε τους εμπόρους παιχνιδιών του δρόμου στο πλαίσιο της “Ημέρας των Τριών Βασιλέων” στους οποίους εξηγήσαμε τον σκοπό αυτού του έργου, χωρίς δισταγμό παραχώρησαν τους πάγκους τους για να τραβήξουν ένα πλάνο και μερικές φωτογραφίες, φροντίζοντας να το κάνουν γρήγορα για να αποφύγουν τα περίεργα βλέμματα των περαστικών.

Το έργο αυτό σχεδιάστηκε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, κάποιοι, πολύ λίγοι, μας ρώτησαν για τις προθέσεις αυτού του έργου, οι υπόλοιποι απάντησαν με αρπακτικό τρόπο αναζητώντας το επιθυμητό like. Τα παιχνίδια ξυπνούν τις καλύτερες αναμνήσεις μιας εποχής που η ευτυχία δεν ήταν υπό αμφισβήτηση, της παιδικής ηλικίας.

Αυτόν που θυμίζει τα πιο ιερά και που τον αφήνουμε να φύγει μέσα σε ένα καραβάνι θανάτου σε συνενοχή με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά, το ΝΑΤΟ και τους οργανισμούς που είναι εγγυητές της παγκόσμιας ευγένειας. Μια συγγνώμη αν σας πληγώσαμε ή σας προσβάλαμε. Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα νικήσει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlocke (@vlocke_negro)

Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς δεν πρέπει να παίρνουμε όλες τις πληροφορίες στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι τοις μετρητοίς.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Υπερ-στράτα” για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της...

Την Κυριακή το πρωί η ομιλία Ν. Ανδρουλάκη στα Χανιά

Στην Κρήτη θα κλείσει όπως αναμενόταν ο Νίκος Ανδρουλάκης,...