Τι σχέση έχει «ο ευνουχισμός των παιδοβιαστών» του Μάκη Βορίδη, με τις δημοσκοπήσεις και τη βόρεια Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από δύο μέρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη – σχετικά με τον χημικό ευνουχισμό των παιδοβιαστών δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναπροσεγγίσει τους δυσαρεστημένους από τα θέματα ασφάλειας ψηφοφόρους της δεξιάς.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα –με τους βιασμούς των παιδιών, της κοπέλας μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας αλλά και τα αλλεπάλληλα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ κακοποιών στοιχείων μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας -έχουν δημιουργήσει την αίσθηση στους πολίτες ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στα θέματα ασφάλειας .

Με δεδομένο μάλιστα ότι προεκλογικά η ΝΔ είχε επενδύσει ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα το γεγονός ότι καθημερινά πλέον η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη όλο και πιο ακραία επεισόδια βίας και διαφθοράς εμφανίζει τους πολίτες να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

"Sponsored links"

Το κλίμα αυτό καταγράφεται άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο χρόνο βάζοντας τα θέματα της ασφάλειας τελευταία στον κατάλογο των θεμάτων που οι ψηφοφόροι έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η δήλωση του Μάκη Βορίδη -ακόμα και αν ξένισε τους φιλελεύθερους δεξιούς- θεωρήθηκε αναγκαία προκειμένου η κυβέρνηση να επαναπροσεγγίσει το δεξιό κοινό που αναζητά πολιτική στέγη σε άλλα μικρότερα κόμματα του ευρύτερου συντηρητικού κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο επιστημονικός αντίλογος που υπάρχει και ο οποίος λέει ότι ο παιδοβιαστής είναι λάτρης της βίας και ακόμα και αν ευνουχιστεί με χημικό τρόπο, θα συνεχίσει να βγάζει την βία του με άλλο τρόπο δεν αναλύθηκε διεξοδικά καθώς η κοινωνία εμφανίζεται να μην θέλει να ακούσει τίποτα σχετικά με αυτό το θέμα.

Ακόμα μπορεί η πολιτική ταυτότητα του πρωταγωνιστή του βιασμού της 12χρονης να μην παίζει ρόλο επί της ουσίας στην ιστορία, στην πραγματικότητα ωστόσο λειτούργησε ιδιαίτερα αρνητικά για τον κόσμο της δεξιάς.

Επίσημα η κυβέρνηση δεν αντέδρασε στις δηλώσεις Βορίδη καθώς μπορεί να άπτεται και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας δήλωσε πάντως πριν μερικές μέρες ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο αρμόδιο υπουργείο έχει ξεκινήσει εσωτερική διαβούλευση για πρόσθετες νομοθετικές παρεμβάσεις, ενδεχομένως με τη δημιουργία ειδικού ποινικού μητρώου για τους παιδοβιαστές, η οποία όμως είναι σε αρχικό στάδιο.

Οι επόμενες μετρήσεις θα δείξουν το κατά πόσον η άποψη Βορίδη κατάφερε να ανασχέσει το κύμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις –ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα- κατευθύνονται προς το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ή προς τους συνδυασμούς του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τους «Πατριώτες» του Ηλία Κασιδιάρη.

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live