Τι ώρα θα έχουμε την μερική έκλειψη Ηλίου στα Χανιά – Παρακολουθήστε ζωντανά

Κανένα σχόλιο

Θεατές της μερικής έκλειψης Ηλίου θα γίνουν σήμερα αρκετοί από τους κατοίκους της Ευρώπης, βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και δυτικής Ασίας. Περίπου δηλαδή το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως αναφέρει με ανάρτησή του το Institute of Astrophysics – FORTH.

Kατά τη διάρκεια της μερική έκλειψης, η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Ήλιου και Γης, καλύπτοντας εν μέρει τον ηλιακό δίσκο.

Από τα Χανιά θα δούμε ένα ποσοστό κάλυψης μέχρι περίπου 23,19%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό, για τη χώρα μας, θα παρατηρηθεί από τη βορειοανατολική Θράκη, όπου θα φτάσει το 35,35 %.

"Sponsored links"

Το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης παγκοσμίως, θα είναι περίπου 80 % και θα παρατηρηθεί σε τμήματα της δυτικής Σιβηρίας και του Καζακστάν.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Ινστιτούτο καθώς είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών  με φίλτρα.

Για την περιοχή των Χανίων, το φαινόμενο ξεκινά στις 12:42, κορυφώνεται στις 13:48 και ολοκληρώνεται στις 14:53.

Μπορείτε να δείτε την έκλειψη διαδικτυακά στους ακόλουθους συνδέσμους:

Βασιλικό Αστεροσκοπείο Greenwich

Τι είναι η μερική έκλειψη Ηλίου

Μερική έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Ήλιου, καλύπτοντας ένα μόνο μέρος του δεύτερου. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η έκλειψη δεν μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια άμεσα με γυμνά μάτια (υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης), αλλά μέσα από κιάλια ή τηλεσκόπιο με ειδικό ηλιακό φίλτρο.

Θα ακολουθήσει στις 7 Νοεμβρίου μια ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία και θα είναι η τελευταία γενικά έκλειψη του 2022.

"Sponsored links"

Το 2023 θα υπάρξουν τέσσερις εκλείψεις: μία ολική ηλιακή στις 20 Απριλίου, μία σεληνιακή στις 5-6 Μαΐου, μία δακτυλιοειδής ηλιακή στις 14 Οκτωβρίου και μία μερική σεληνιακή στις 28-29 Οκτωβρίου.

Η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας θα συμβεί το 2027.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live