Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το δόγμα του «εσωτερικού εχθρού»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, του εξέδωσε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο εργαλειοποίηση της Αστυνομίας από τους Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη και τους εγκαλεί για “αστυνομοκρατία” και ενεργοποίηση του δόγματος του “εσωτερικού εχθρού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του, έχει αναδείξει και επισημάνει τις πρακτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που οδηγούν στην κατεύθυνση της πλήρους αυταρχικοποίησης του κράτους και έχει προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για τις ολέθριες συνέπειες αυτής της πορείας.

"Sponsored links"

Τα γενικευμένα πογκρόμ σε βάρος κοινωνικών ομάδων, η συνεχής στοχοποίηση και ο στιγματισμός τους, το καθεστώς έκτακτων μέτρων που ουδόλως στοχεύουν να προφυλάξουν από την πανδημία και η κλιμακούμενη περιστολή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, τείνουν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση με πλήρη επίγνωση, επανενεργοποιεί το δόγμα του εσωτερικού εχθρού.

Και στον πόλεμο αυτό οι κ.κ. Χρυσοχοίδης και Μητσοτάκης, απροσχημάτιστα εργαλειοποιούν και την Ελληνική Αστυνομία. Οι σημερινές εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, τα ναζιστικά σύμβολα στις στολές, οι βάρβαρες και βέβηλες συμπεριφορές αστυνομικού της ΥΑΤ που αμαυρώνουν τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η πληθώρα περιστατικών αστυνομικής βίας που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Το ίδιο και ο χθεσινός τραυματισμός πέντε εργαζόμενων αστυνομικών, θυμάτων και αυτών, του ιδιότυπου πολέμου του κ. Χρυσοχοίδη. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σωρεία αδικαιολόγητων προσαγωγών και διώξεων  πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν τη σημερινή επέτειο.

Ο προσανατολισμός με μονομέρεια της δράσης του οργανισμού, στην καταστολή αυτού ακριβώς του εχθρού, η επανασυγκρότηση και δημιουργία νέων κατασταλτικών μηχανισμών, που αφήνονται να λειτουργούν σε καθεστώς ασυδοσίας, η άτυπη ασυλία που ο ίδιος Υπουργός μοιράζει αφειδώς σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενίοτε και με επίσημες ανακοινώσεις , αποτελούν ακριβώς το ζωτικό χώρο, όπου αναπτύσσονται και διαδίδονται ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές στην Ελληνική Αστυνομία.

Η επαγρύπνηση και η εγρήγορση των λειτουργών της δικαιοσύνης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κάθε δημοκρατικού πολίτη και κάθε δημοκρατικού ένστολου εργαζομένου και της κοινωνίας εν συνόλω, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες, πολίτες και αστυνομικούς και ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ως εργαλεία για να επιβάλλει αυταρχικές πολιτικές καταστολής και αστυνομοκρατίας που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της δημοσίας υγείας”.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live