23.8 C
Chania
Saturday, October 12, 2024

Τον άφησαν προσωρινά ήσυχο – Οι περιπέτειες του Σήφη στην… «The Guardian»

Ημερομηνία:

Λεπτομέρειες από το κρυφτούλι που έπαιξε για δύο μερόνυχτα ο Σήφης με τον διάσημο κροκοδειλάκια, Ολιβιέ Μπερά στα νερά της λίμνης του φράγματος, παρουσιάζει χθες σε εκτενές ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα “The Guardian”, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και συνέντευξη του γάλλου γητευτή των κροκοδείλων.Και ενώ η φήμη του σκανδαλιάρη Σήφη εξαπλώνεται καθημερινά σ΄ όλο τον κόσμο, οι εμπλεκόμενοι φορείς του Ρεθύμνου μετά από μία προσωρινή ανάπαυλα, ανασυντάσσονται καταστρώνοντας νέα σχέδια για την αιχμαλωσία του τεράστιου ερπετού.

Ειδικότερα, στην ησυχία του μόνο για μία εβδομάδα αποφάσισαν οι αρμόδιοι φορείς του Ρεθύμνου ν’ αφήσουν τον κοσμαγάπητο Σήφη, ώστε να ηρεμήσει τόσο ο ίδιος όσο και εκείνοι, έπειτα από τη μεγάλη επιχείρηση των προηγούμενων ημερών, όπου ο Σήφης κατάφερε και έβγαλε “νοκ – άουτ” ακόμα και το διάσημο “κροκοδειλάκια”, Ολιβιέ Μπερά.

Και ενώ η φήμη του συμπαθέστατου ερπετού, εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σ’ όλο τον κόσμο, η ομάδα άμεσης επέμβασης ετοιμάζεται καταστρώνοντας νέας σχέδια με την ελπίδα ότι ίσως αυτή τη φορά καταφέρει να τον αιχμαλωτίσει. Τα μέλη της ομάδας έχουν δώσει ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσουν τα όσα τους πρότεινε ο Ολιβιέ Μπερά για τη σύλληψη του κροκόδειλου.

“Περιμένουμε έγγραφη αναφορά από τον κ. Μπερά, για το τι θα πρέπει να κάνουμε ακόμα και με τις πλωτές παγίδες που μας έχει προτείνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ομάδας, Χαρά Καργιολάκη, που έσπευσε να μας υπενθυμίσει την επιθυμία που έχει εκδηλώσει ο γητευτής των κροκοδείλων να επιστρέψει στο Ρέθυμνο τον Οκτώβριο για να δώσει μία ακόμα μάχη με τον Σήφη…

Εν τω μεταξύ χθες, η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” σε εκτενές ρεπορτάζ της παρουσιάζει τις περιπέτειες του υπερκινητικού και τροφαντούλη Σήφη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ολιβιέ Μπερά, που είναι ο σπουδαιότερος κροκοδειλάκιας του κόσμου δεν κατάφερε να πιάσει τον κροκόδειλο της Ευρώπης. Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα επιστρέψει… δριμύτερος!

“Έδωσα συμβουλές για να βελτιωθούν οι παγίδες και θα γυρίσω τον Οκτώβριο, αν είναι ακόμα ελεύθερος”, δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα ο διάσημος ερπετολόγος, ο οποίος παραδέχτηκε την προσωρινή του ήττα λέγοντας μεταξύ άλλων, πως “o.k., κέρδισε μερικές ακόμα εβδομάδες σε μια όμορφη λίμνη με άφθονα πουλιά. Αλλά θα γυρίσω τον Οκτώβρη”.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr  

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας,...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και...

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις-...