13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Τον Δεκέμβριο η πληρωμή για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Ημερομηνία:

Μάλλον την…εκταμίευση της διαβόητης δόσης, περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να πληρώσει τους δικαιούχους ανέργους που συμμετείχαν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, τα οποία εφαρμόστηκαν και στην Κρήτη.

Αυτό προκύπτει απο ανακοίνωση του Φορέα “Σύμπραξη Ρεθύμνου” στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Ο Φορέας μας «Σύμπραξη Ρεθύμνου» Δικαιούχος του Προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ»- ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, με έγγραφο που απέστειλε στις 22-10-2012 (αρ. πρωτ. 87) προς την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του Υπουργείου Εργασίας αιτήθηκε να λάβει επίσημη ενημέρωση για την καταβολή της 2ης δόσης του Προγράμματος προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές των μισθών των ωφελουμένων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (οι ωφελούμενοι έχουν πληρωθεί με την Ά δόση που μας καταβλήθηκε για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο).

Μετά από επικοινωνία που κατέστη δυνατή με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ο Φορέας μας ενημερώθηκε ότι η καταβολή των χρημάτων από την Υπόλογο του Υπουργείου θα γίνει εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2012 και θα αφορά συνολικά την πληρωμή του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και δεδομένου ότι η διαδικασία πληρωμής των Προγραμμάτων περιλαμβάνει την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από το Υπουργείο Ανάπτυξης (Ειδικός Λογαριασμός ΕΣΠΑ) προς το Υπουργείο Εργασίας μετά από έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και λόγω του γενικού δυσμενούς οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα και έχει αντίκτυπο σε κάθε έκφανση της λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, η «Σύμπραξη Ρεθύμνου» έλαβε γνώση των διευκρινήσεων του παράγοντα του Υπουργείου και με κατανόηση των λόγων της καθυστέρησης ενημερώνει τους Συμπράττοντες Φορείς και τους ωφελούμενους το Προγράμματος τα ανωτέρω.

Ο Φορέας μας από την μεριά του έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των ωφελουμένων και έχει αποστείλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή των χρημάτων όπως έπραξε και το προηγούμενο διάστημα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα το οποίο πρώτοι ξεκινήσαμε να υλοποιούμε στην Περιφέρεια Κρήτης και το οποίο έδωσε την δυνατότητα πεντάμηνης απασχόλησης σε συνολικά 337 ωφελούμενους στο νομό Ρεθύμνου.”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...