21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων

Ημερομηνία:

Τον Ελληνοαυστραλό Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιου Σπύρο υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη, 18/05/2021 ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, οι οποίες ενισχύθηκαν από τον κοινό αγώνα Κρητικών και Αυστραλών στη Μάχη της Κρήτης.

“Πέρα από όλα τα δεινά που επέφερε ο πόλεμος και η κατοχή στην Κρήτη, στον κοινό αγώνα που κλήθηκαν να συμμετάσχουν κι οι δυο λαοί, δημιουργήθηκε ένα ανεξίτηλο δέσιμο που διατηρείται έως και σήμερα” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την μεριά του ο Πρέσβης υπογράμμισε πως “παρά τον χρόνο και την απόσταση, η Αυστραλία δεν ξέχασε ποτέ τον Κρητικό λαό”.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Πρέσβης προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων την ειδική έκδοση της Πρεσβείας της Αυστραλίας με τίτλο: “Φίλοι και Συμπολεμιστές: Φόρος τιμής στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Έλληνες στη Μάχη της Κρήτης”.

Ο Δήμαρχος Χανίων δώρισε με τη σειρά του, τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών “Ελ.Βενιζέλος”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...