21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τον 25χρονο γιο του εφοπλιστή που σήκωσε πυρετό τον πήρε C-40, η 27χρονη Κορίνα πέθανε για το κόστος των καυσίμων

Ημερομηνία:

Λίγους μήνες πριν το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο της Κορίνας, στα τέλη του Μάρτη του 2020 και εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας, ένα 25χρονο αγόρι που επέστρεψε από το Λονδίνο θεώρησε ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν έχουν και τοση σημασία και ταξίδεψε με φίλους του στο νησί της Ικαρίας για να κάνει διακοπές.

Όμως, το αγόρι σήκωσε πυρετό. Τότε, χωρις πολλές καθυστερήσεις, αν και η Ικαρία δεν είναι Γαύδος, σηκώθηκε ολόκληρο στρατιωτικό C-27 για να μεταφερθεί ο γόνος των εφοπλιστών στο Θριάσιο.

Η 27χρονη Κορίνα δεν ήταν κόρη εφοπλιστή. Έκανε το λάθος να τραυματιστεί σοβαρά και να βασίζεται η ζωή της στη μεταφορά της σε νοσοκομείο. Το λάθος της ήταν ότι τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ερημονήσι ενώ δεν ήταν κόρη εφοπλιστή.

Για την Κορίνα δε σηκώθηκε C-27. Καλούσαν στο τηλέφωνο για να έρθει κάποιο ελικόπτερο, όμως ουδείς ήθελε να λάβει την απόφαση. Βλέπετε, δεν ήθελε κανείς να πάρει την ευθύνη να σηκωθεί ελικόπτερο για μία απλή 27χρονη. Ουδείς ήθελε να πάρει την ευθύνη να σηκωθεί ελικόπτερο για να μην του πουν ότι έγιναν τσάμπα τόσα έξοδα. Η μία υπηρεσία μεταβίβαζε το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη ενώ η Κορίνα αργοπέθαινε.

Η ζωή της Κορίνας δεν είχε αξία, γι’ αυτό πέθανε. Μετά, έσπευσε η Δήμαρχος Γαύδου να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν… τις Υπηρεσίες, τους πυροσβέστες, όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ο θάνατος της Κορίνας αφορά τον καθένα από τους Κρητικούς γιατί οι  πιο πολλοί από εμάς δεν είμαστε γιοι και κόρες εφοπλιστών. Δεν είμαστε καν τουρίστες από κάποια πλούσια χώρα του Βορρά για να ξεκινούν επιχειρήσεις αν χαθούμε σε κάποιο φαράγγι.

Γι’ αυτό, οι βουλευτές όλης της Κρήτης, αν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες αυτού του νησιού, πρέπει σήμερα κιόλας να απαιτήσουν να τοποθετηθεί μόνιμα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Για να σώζονται οι ζωές και των απλών ανθρώπων. Για να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν όπως η Κορίνα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...