16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Χανίων, Ν. Ξυνίδη, στο πλαίσιο της Πράξης ”Χανιά Κοινωνική Συνοχή” με θέμα: ”Ενθάρρυνση της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο”

Ημερομηνία:

“Τα πλεονεκτήματα αλλά και τα κίνητρα ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων είναι πάρα πολλά, αφού η συγκεκριμένη νομική οντότητα έχει τη δυνατότητα ένταξης σε προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για τη στήριξη της εργασίας και σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με το Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, και τους Ο.Τ.Α., ενώ εντάσσονται και σε συγχρηματοδοτούμενα   ευρωπαϊκά προγράμματα”.

Στην παραπάνω τοποθέτηση προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Νικόλαος Ξυνίδης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, που διοργανώθηκε χθες, Τετάρτη 2/10/2013, στο Επιμελητήριο Χανίων από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Χανιά Συνεργασία”, με θέμα: ”Ενθάρρυνση της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο”.

Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι μέσω των δράσεων της κοινωνικής οικονομίας, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξασφαλίσει το θεμελιώδες δικαίωμα στην κοινωνική ένταξη και την απασχόληση. “Για να επιτύχουν, ωστόσο, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις τον στόχο τους και να καταπολεμηθεί η εργασιακή αβεβαιότητα είναι απαραίτητος ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εφαρμογή μίας συνολικής πολιτικής για την κοινωνική οικονομία και  επιχειρηματικότητα”, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος την ίδια στιγμή και στον ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού της δίνεται η δυνατότητα να παρέμβει στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του κάθε Δήμου.

“Για να κατανοήσουμε επαρκώς τα οφέλη, που προκύπτουν θα πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση, ώστε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό βιώσιμων επενδύσεων με άξονα πάντα τη συνεταιριστική ιδέα. Τολμώ δε να πω ότι αυτό ίσως αποτελεί ένα ελπιδοφόρο πεδίο για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, που έχουν διαμορφωθεί σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Ξυνίδης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...