Τουρκικός Τύπος: Η Τουρκία έχει την κυριαρχία Ρόδου, Χίου, Μυτιλήνης, Ικαρίας και άλλων 5 νησιών και η Ελλάδα μόνο το δικαίωμα χρήσης

Κανένα σχόλιο

Στο δικό του επικοινωνιακό σόου επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός Τύπος, ακολουθώντας το δρόμο της έντασης που έχει χαράξει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φιλοκυβερνητική Milliyet, η οποία σήμερα γράφει πως η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά «με τη δύναμη της Λωζάννης».

Μάλιστα υποστηρίζει πως ορισμένα από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Άγκυρα λόγω της στρατιωτικοποίησής τους είναι η Ρόδος, η Χίος και η Μυτιλήνη.

"Sponsored links"

Με τη σειρά της, η Yeni Safak αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία».

Τονίζει δε, πως μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει, επίσης, πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννέα νησιών (!) και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνον το δικαίωμα χρήσης. Ανάμεσα στα εν λόγω νησιά είναι –όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα- η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία και η Ρόδος.

Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, ωστόσο, εστιάζει στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τη γειτονική χώρα.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live