15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τούρκοι ξεκίνησαν διαδικασίες για την διεκδίκηση περιουσιών στην Κρήτη – 100 τουρκικές ΜΚΟ «πίσω» από την κίνηση

Ημερομηνία:

«Τραβάνε» το σχοινί οι Τούρκοι αφού διεκδικούν περιουσίες στην Κρήτη που υποστηρίζουν ότι είναι δικές τους. Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή περιουσιών, που υποστηρίζουν ότι ανήκαν σε Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, την Δυτική Θράκη και στην Κρήτη. Το θέμα θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak δήλωσε ως εξής:

«Κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας»

«Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε την γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό. Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά. Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας. Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δεν θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω,τη Μοσούλη-Κιρκούκ, τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη. Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Δρ. Ιλιάς Τοπσακάλ, τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία. Κάποιες από τις ΜΚΟ που στηρίζουν αυτά τα αιτήματα είναι οι εξής:

Ένωση Τούρκων Μπούρσα World Ahıska Turks.

Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.

Βαλκανική ένωση Eyüp Sultan.

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.

Ένωση Δυτικής Θράκης Üsküdar.

Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.

Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Ιστάνμπουλ.

Ένωση βοήθειας μουσουλμάνων Βαλκανίων.

Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.

"google ad"

Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.

Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.

Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.

Σύνδεσμός Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak τόνισε σύμφωνα με το defence-point.gr :

“Όταν ο στόλος μας τα αεροσκάφη μας κατέβηκαν νότια της Κρήτης σχηματίστηκε και σε μας μία δύναμη για να ζητήσουμε τα εδάφη που μας άρπαξαν. Ενώ στο παρελθόν η Κρήτη ήταν τουρκικό έδαφος μας αφαιρέθηκε. Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Μεγάλο μέρος καταστράφηκε. Όταν μετά από τη συνθήκη της Λωζάνης τρεις χώρες παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, η Κρήτη έπρεπε να επιστραφεί στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε. Εμείς λοιπόν κινητοποιηθήκαμε για να πάρουμε αυτό το δικαίωμα μας. Η Τουρκία κινείται πλέον με μία λογική διεκδίκησης των δικαιωμάτων της. Αν υπάρχει ένα έθνος που υπέστη γενοκτονία επί γης Αυτό είναι το τουρκικό Έθνος. Η ίδια κατάσταση είναι και στα Βαλκάνια”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ