15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το άλμα του 93χρονου Βετεράνου αλεξιπτωτιστή της Νορμανδίας, η μάχη της Κρήτης και η … μίζερη Ελλάδα

Ημερομηνία:

Οι τιμές και ο σεβασμός στους Βετεράνους της Νορμανδίας και μια σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα…

 

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης | Οι Βετεράνοι, οι άνθρωποι που πριν 70 χρόνια πήδηξαν από τα αεροπλάνα στον ουρανό της Νορμανδίας, ή βγήκαν με τα αποβατικά στις ακτές έχουν την τιμητική τους στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Γαλλία για την σημαντική αυτή επέτειο.

Οι επίσημοι δεν είναι οι … πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, οι βουλευτές και κάθε λογής τυχαίος και περαστικός από αυτή τη ζωή, αλλά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Οι άνθρωποι αυτοί, νεαρά παιδιά όταν ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου του 1944 τη μεγάλη σταυροφορία για την απελευθέρωση της Ευρώπης, αντιμετωπίζονται με σεβασμό και περηφάνια από τους απογόνους τους.

Οι εικόνες από το ρεπορτάζ του CNN είναι χαρακτηριστικές και συγκινητικές. Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς την εικόνα του 93χρονου σήμερα Βετεράνου Αμερικάνου αλεξιπτωτιστή JimMartin, ο οποίος υπηρέτησε στον Λόχο “G” του 506oυ Συντάγματος της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, να πραγματοποιεί ακόμα ένα άλμα (!) από τον ίδιο τύπο αεροσκάφους με τον οποίο είχε επιχειρήσει πριν από 70 ολόκληρα χρόνια!

Ξενάγηση στα πεδία των μαχών, στα μνημεία και στα μουσεία που έχουν στηθεί για να τιμηθεί αυτή η ξεχωριστή στιγμή – η σημαντικότερη ίσως- του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κάθε σύγκριση με την ελληνική μίζερη πραγματικότητα, μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει… Η Ελλάδα, με τα φοβικά σύνδρομα που έχει δεν τιμά όπως πρέπει τους ήρωές της και τους Βετεράνους της, τους μαχητές της Πίνδου, της Αλβανίας, των Οχυρών, της Μάχης της Κρήτης, τους Ιερολοχίτες, τους Μαχητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Κύπρου…

Κλειστού τύπου και τυποποιημένες εκδηλώσεις, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον απλό πολίτη να συμμετέχει, χωρίς ουσία οι περισσότερες και χωρίς πραγματική αναφορά στον Έλληνα Μαχητή και Βετεράνο, δεν μπορεί να θεωρηθούν ως οι πρέπουσες ενέργειες για να τιμηθούν όσοι πολέμησαν και πέθαναν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Το μαρτυρούν άλλωστε τα χορταριασμένα ή γεμάτα γκράφιτι μνημεία μας…

[youtube id=”M15deZYpG5g” width=”620″ height=”360″]

defenceline.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...