24.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

“Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει”: Οι Χανιώτες στους δρόμους για τον Κώστα Μανιουδάκη

Ημερομηνία:

Οι Χανιώτες σήμερα βγήκαν στους δρόμους μαζικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου από τα ΤΑΕ που οδήγησαν στον θάνατο έναν πολύ αγαπητό συμπολίτη μας, τον 58χρονο Κώστα Μανιουδάκη.

Η πορεία η οποία ξεκίνησε περίπου στις 1 το μεσημέρι με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων Χανιωτών – κυρίως νέων ανθρώπων – διέσχισε όλους τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων έως ότου καταλήξει στο Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά όπου ακούστηκαν διάφορα συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία με κυρίαρχο το:

“Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο της αστυνομίας φρουρούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ με εξαρτηση ενώ παρουσία ΜΑΤ υπήρχε και σε στενά. Οι διαδηλωτές μετά από περίπου μισή ώρα αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου η πορεία διαλύθηκε ειρηνικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Ένας θάνατος με πολλά ερωτηματικά

Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσα από μία ανάρτηση του γιου του, Αναστάση Μανιουδάκη, στην οποία κατήγγειλε ότι ο πατέρας του δεν πέθανε με τον τρόπο που περιγραφόταν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης – σίγουρα όχι σε ένα απλό έλεγχο της τροχαίας κάπου στον ΒΟΑΚ – αλλά μετά από έλεγχο των ΤΑΕ στον επαρχιακό δρόμο Φρε.

Υπενθυμίζουμε ότι το συμβάν είχε καταχωρηθεί ως ανακοπή καρδιάς μετά από αστυνομικό έλεγχο επί του ΒΟΑΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η οικογένεια όμως του εκλιπόντος, λίγες μέρες μετά το συμβάν, έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει επώνυμα μια πολύ σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι ο 58χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αδελφός του νεκρού, Πέτρος Μανιουδάκης, σε δηλώσεις του είχε επαναλάβει τις κατηγορίες και μάλιστα είχε πει πως όταν ο ίδιος είχε μεταβεί στο κέντρο υγείας Βάμου, είχε δει εκεί αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έκλαιγε. Είπε ότι τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του αδελφού του, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε και ο ίδιος να νοσηλευθεί, καθώς αισθάνθηκε άσχημα μετά από τα τραγικά νέα αυτά.

Ο Αναστάσης, γιος του Κώστα Μανιουδάκη, επισημαίνει ότι προκαλεί εντύπωση πώς είναι δυνατόν ως αιτία θανάτου να αναφέρεται «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων», ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο πατέρας του είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οικογένεια έχει διορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση στην προσπάθειά της να ριχτεί άπλετο φως στον θάνατο του 58χρονου.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...