14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το “δεξί” χέρι του Χ. Θεοχάρη στην Κρήτη για το όργιο φοροδιαφυγής!

Ημερομηνία:

Το … ‘δεξί’ χέρι του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο Κρητικής καταγωγής Ηλίας Ξυρουχάκης, βρίσκεται από χθες στην Κρήτη πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συσκέψεις με στελέχη εφοριών, βάζοντας στο στόχο ακόμη και τα βανάκια… των ελεύθερων επαγγελματιών!Ο Ηλίας Ξυρουχάκης, που κατάγεται από το Καστέλι Κισσάμου, έφτασε χθες το πρωί στα Χανιά και σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο, προσκαλώντας υπηρεσιακές συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη –και του ΣΔΟΕ- της Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συσκέψεις αυτές ζητείται η αυστηροποίηση των φορολογικών ελέγχων στο νησί, για να καταπολεμηθεί ο ‘δράκος’ της φοροδιαφυγής που παραμένει σε υψηλά ποσοστά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

«Η παρουσία αυτή του Ηλία Ξυρουχάκη σε Χανιά και Ηράκλειο λέει πολλά, και οι απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής στο νησί είναι μεγάλες
. Στις συσκέψεις αυτές μας ζητείται να αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, όπου εξακολουθεί να οργιάζει η φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, αλλά και στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών» λέει στο Creteplus.gr εφοριακός που πήρε μέρος σε μια τέτοια σύσκεψη.

Τα … βανάκια στο στόχαστρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στόχο των εφοριακών μπαίνουν σε πιο οργανωμένη βάση τα … βανάκια (φορτηγάκια) ελεύθερων επαγγελματιών όπως είναι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που μέσα σε αυτά έχουν στήσει ένα ολόκληρο κινητό … συνεργείο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους δίχως να κόβουν τις απαραίτητες αποδείξεις.

Η εντολή που δόθηκε, είναι, να ελέγχονται αυστηρά τα αυτοκίνητα αυτά , να ακινητοποιούνται, και να γίνεται ο έλεγχος ακόμα και για την μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών που … δικαιολογούνται μόνο από την παροχή υπηρεσιών σε κατοικίες και καταστήματα, αλλά δεν συνοδεύονται από τις κατάλληλες αποδείξεις και τιμολόγια.

creteplus.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ