12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Το δικό του τείχος ανοσίας κτίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Ημερομηνία:

Της Κατερίνας Μυλωνά

«Διακαής πόθος όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, των καθηγητών, των φοιτητών και των διοικητικών, είναι το Ίδρυμα να ανοίξει και τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης». Το παραπάνω τονίζει στο Cretalive o αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Δημήτρης Μυλωνάκης.

Όπως αναφέρει, ήταν δεδομένο ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει επ’ αόριστον.

Μυλωνάκης αντιπρύτανης

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Δημήτρης Μυλωνάκης

Όλο το διάστημα που προηγήθηκε, καταβλήθηκε προσπάθεια να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή του το Ίδρυμα, ένα 92% με 95% των διδασκόντων έχει εμβολιαστεί, όπως και το 80% των διοικητικών του υπαλλήλων.

Εικόνα για τους φοιτητές δεν μπορεί να έχει, μέχρι στιγμής, ωστόσο, μέσα από ερωτηματολόγια θα γίνει σχετική καταγραφή. Σημειώνεται πως ένα από τα Τμήματα του Ιδρύματος, μετά από έρευνα που έκανε, διαπίστωσε πως το 85% με 90% των φοιτητών του έχει εμβολιαστεί.

«Αν επαληθευτούν τα στοιχεία αυτά, σημαίνει πως το Ίδρυμα έχει καταφέρει να κτίσει ένα σχετικό τείχος ανοσίας», τονίζει ο κ. Μυλωνάκης και αναφέρει πως έτσι θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή στα αμφιθέατρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η εξεταστική περίοδος που ξεκινά τις επόμενες βδομάδες, θα γίνει με το προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή, το κάθε Τμήμα αποφασίζει αν θα είναι εξ αποστάσεως ή δια ζώσης και ποια μαθήματα.

Όσο αφορά στην έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, θα γίνει με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό τεστ κορωνοϊού, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει πως αναμένεται να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ με αναλυτικές οδηγίες.

Εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια

Παράλληλα, τα Ιδρύματα θα έχουν την δυνατότητα να φιλοξενούν εμβολιαστικά κέντρα. Ήδη, στην Ιατρική Σχολή αυτό συμβαίνει, προς το παρόν για όλον τον κόσμο. Την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξει μία συνεννόηση με τους αρμοδίους προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα οργανωθούν τουλάχιστον δύο εμβολιαστικά κέντρα αποκλειστικά για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...