21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης και οι συνεταιρισμοί ενέργειας σε ημερίδα της ΟΑΚ παρουσία Σταθάκη

Ημερομηνία:

H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά συζήτηση με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και ώρα 10:00 π.μ., με παρέμβαση/ομιλία του κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της ΟΑΚ αναφέρονται τα εξής:

Η ομιλία του κ. Υπουργού θα πλαισιωθεί με την ανάπτυξη καίριων θεμάτων για το ενεργειακό σύμφωνα με το Πρόγραμμα: “Συλλογικές μορφές δράσεις στις σημερινές κοινωνίες” (Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης), “Νομικό πλαίσιο μορφών συνεργασίας ευρείας λαϊκής βάσης για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” (Χριστίνα Περάκη, Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης), “Αποτελέσματα τεχνικοοικονομικών αναλύσεων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη” (Ιωάννης Βουρδουμπάς, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης), “Ανάλυση της περίπτωσης ίδρυσης και λειτουργίας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας στο Νομό Καρδίτσας, ως υπόδειγμα συλλογικής επιτυχημένης υλοποίησης” (Βασίλης Μπέλλης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας “ANKA”).

Επίσης, την ίδια ημέρα θα γίνει συζήτηση για τη σημασία της συλλογικότητας και τα οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία συνεταιρισμού για την ενέργεια στον Νομό Χανίων, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ενταχθεί και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οι Φορείς οι οποίοι συνεργάζονται είναι οι: ΟΑΚ-Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Oikosnet Europe, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η Κοιν. Σ. Επ. «ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ».

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί, μέσω μιας ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ανάλυσης, στην από κοινού σύμπραξη της πολιτικής ηγεσίας, των τοπικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας και όλων των πολιτών της Κρήτης, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Συνεταιριστικής Εταιρίας Λαϊκής Βάσης, όπως έχει υλοποιηθεί ήδη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε τα Χανιά και κατ΄ επέκταση ολόκληρη η Κρήτη να επιλύσουν το ενεργειακό τους πρόβλημα, σεβόμενοι το περιβάλλον και τον άνθρωπο, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις ποικίλες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναμένεται να δοθούν ολοκληρωμένες πολιτικά, νομικά και τεχνικά απαντήσεις, τη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθούμε στο θέμα αυτό σκεπτόμενοι τις μελλοντικές γενεές, λειτουργώντας συλλογικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά σημειώνει ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους Δήμους, Δημοτικούς Συμβούλους, τις Τοπικές Κοινότητες και κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί έγκυρα για το σημαντικό αυτό θέμα και να συμβάλει εποικοδομητικά, συμμετέχοντας ενεργά στην επίλυσή του, στηρίζοντας την Ίδρυση Συνεταιριστικής Εταιρίας Λαϊκής Βάσης στην Κρήτη, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο ενεργειακό μέλλον του νησιού.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

Untitled

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...