Το εντυπωσιακό Κέντρο Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO Αικατερίνης–Μαρίας Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, των Αντιπεριφερειαρχών Μαρίας Λιονή, Νίκου Καλογερή, Θεανώς Βρέντζου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, των Δημάρχων Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, παραγωγικών τάξεων, υπηρεσιών, αλλά και πολιτών.

Τα έργο δημιουργίας-κατασκευής του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου χρηματοδοτήθηκε με κονδύλι ύψους 340.000 ευρώ, που διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία-συνέργεια όλων των φορέων, υπηρεσιών, για τη δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης ανακοίνωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης νέου προγράμματος που θα αφορά τη σύνδεση των τριών περιοχών της UNESCO στην Κρήτη (Ψηλορείτης, Σητεία, Σαμαριά) και την κοινή προβολή τους με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού υπαίθρου.

"Sponsored links"

Ο Περιφερειάρχης επίσης αποδέχθηκε την πρόταση της Πρόεδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO (το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα μετά την Περιφέρεια Ηπείρου και Αττικής) με θέμα το Πολιτισμό.

Το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη δημιουργήθηκε το 2001 από το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στις 17 Νοεμβρίου 2015, η Γενική Διάσκεψη της UNESCO καθιέρωσε και αναγνώρισε την περιοχή του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη ως «Γεωπάρκο της UNESCO».

Για την ανάδειξη – προβολή και πληροφόρηση των δραστηριοτήτων του Φυσικού Πάρκου και ευρύτερα την προβολή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, ο Δήμος Ανωγείων δημιούργησε το Κέντρο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Ψηλορείτη, το οποίο λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Το κύριο έργο του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, των μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών ομάδων για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων του Γεωπάρκου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα επίσκεψης και ξενάγησης.

Το παρόν στα χθεσινά εγκαίνια έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων Γιώργης Κλάδος, πρωτεργάτης δημιουργίας του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, ενώ ο διευθυντής του Δημήτρης Παττακός ξενάγησε τους προσκεκλημένους στους εντυπωσιακούς χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live