23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ΕΠΑΜ «για την άθλια επίθεση των ΜΑΤ στον λαό της Τήνου»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ αναφέρεται στα γεγονότα με την επίθεση των ΜΑΤ σε διαμαρτυρόμενους πολίτες στην Τήνο ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννήτριων:

Σήμερα, 20 Μαΐου, από το πρωί, στην Τήνο συντελείται ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Το νησί σύσσωμο αρνείται και αντιδρά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Πριν δυο περίπου μήνες, η παρουσία του λαού του στο λιμάνι απέτρεψε την αποβίβαση μηχανημάτων που είχαν σαν στόχο το ξεκίνημα της διαδικασίας εγκατάστασης από τους «επενδυτές» της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.».

Εν μέσω της καραντίνας και εκμεταλλευμένοι την απαγόρευση κυκλοφορίας, οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν να ξεκοιλιάζουν το βουνό και να προετοιμάζουν το έδαφος για την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου τους.

Σήμερα, με την βοήθεια των ΜΑΤ, που εν είδη εταιρείας σεκιούριτι βρίσκονται στην Τήνο από μέρες, επιτέθηκαν στον κόσμο που προσπάθησε να εμποδίσει την υλοποίηση της εγκατάστασης αυτών των τεράτων στη θέση «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος».

Σήμερα λοιπόν, οι Τηνιακοί βίωσαν αυτό που θα βιώσουν και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ελλάδας, εκεί όπου οι επιδοτούμενοι «επενδυτές» έχουν προγραμματίσει να εγκαταστήσουν τις τεράστιες αυτές κατασκευές, που το μόνο που παράγουν είναι εγγυημένα κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους.

Σήμερα όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση και οι «ενεργειακές» εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, με την βοήθεια των ΜΑΤ, θα εγκαταστήσουν τις άχρηστες ανεμογεννήτριες όπου έχει προγραμματιστεί, με το «έτσι θέλω», χωρίς να υπολογίζουν την άρνηση των τοπικών κοινωνιών, την καταστροφή των βουνών και τις επιπτώσεις στην φύση. Σειρά έχει το Ρέθυμνο, η Καρυστία, το Βέρμιο και η λίστα είναι ατελείωτη…

Το ΕΠΑΜ συμπαρίσταται και χαιρετίζει την αντίσταση των κατοίκων της Τήνου και τον αγώνα τους. Καταγγέλουμε τον «ειδικό» στα ξεπουλήματα Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, καθώς και όλον τον κυβερνητικό συρφετό, που βάζει πλάτες σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος πάντα του απλού κόσμου. Το ξέρουν καλά το «επάγγελμα». Το εφαρμόζουν στις πλάτες μας εδώ και 10 χρόνια. Όλοι τους.

Καλούμε όλες τις κατά τόπους πρωτοβουλίες, που αντιστέκονται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά τους, να συντονιστούν σε ένα ισχυρό μέτωπο που θα ματαιώσει τα σχέδια της ενεργειακής λεηλασίας της χώρας. Δεν είναι αργά. Ολοι μαζί μπορούμε να πούμε στους αεριτζήδες επιδοτούμενους «επιχειρηματίες» ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, γιατί ακόμα και αν εγκαταστήσουν τα τερατουργήματα τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, όπως κάνουν σήμερα στην Τήνο, όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα και επανέλθει η εξουσία εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον λαό, αυτός ο ίδιος ο λαός θα τα ξηλώσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...