Το ΕΠΑΜ Ρεθυμνου για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Τ.Ο. Ρεθύμνου ΕΠΑΜ:

Η πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει προκαλέσει αγανάκτηση, οργή και έντονες αντιδράσεις των πολιτών οι οποίοι αδικούνται.

Το μέτρο αυτό θα μπορούσε – και θα έπρεπε – να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης, ωστόσο, δεν είναι παρά μια υποχρέωση που μας επέβαλαν οι “δανειστές” μας, μια μνημονιακή απαίτηση για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Εξ ου και η βιασύνη της κυβέρνησης να την ικανοποιήσει, που αντανακλάται στην προχειρότητα με την οποία διεκπεραιώθηκε το όλο εγχείρημα.

"Sponsored links"

Το αποτέλεσμα: ένας ακόμα βραχνάς για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Μετά από όλα όσα έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η μνημονιακή αγχόνη δέκα ετών και η άνω του ενός έτους αποτυχημένη τακτική αντιμετώπισης της “πανδημίας”, έρχεται με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση να χτυπήσει και τον πυρήνα του καθενός Ρεθυμνιώτη, την ιδιοκτησία. Και όχι οποιαδήποτε ιδιοκτησία, αλλά αυτή από την οποία εξαρτώνται άμεσα οι επαγγελματικές δραστηριότητές και το εισόδημά του.

Αλήθεια, είναι τόσο απρόσεκτοι οι ιθύνοντες ώστε “κατά λάθος” να κάνουν τόσα πολλά “λάθη”, τα οποία ο κάθε ένας μπορεί να διαπιστώσει στους χάρτες που αναρτήθηκαν, ή μήπως αυτά τα λάθη έγιναν επί σκοπού; Και ο προφανής σκοπός δεν είναι άλλος, παρά η αλλαγή χρήσης γης με τη βία. Το ευκόλως εννοούμενο, η γη η οποία τελικώς δεν μπορέσουν να κατοχυρώσουν οι ιδιοκτήτες ως περιουσία τους, με τις δυσμενείς, απ΄ όλες τις πλευρές, συνθήκες που επικρατούν, να καταλήξει στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου θα γίνει βορά για οποιονδήποτε θέλει να κάνει χρήση που χαρακτηρίζεται ως “επένδυση”. Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τον νέο “αντιπεριβαλλοντικό” νόμο που έχει περάσει η κυβέρνηση, η άλωση της ελληνικής γης από τους κάθε λογής κρατικά επιδοτούμενους “επενδυτές”, χαρακτηρίζεται ως “επένδυση στρατηγικής σημασίας” και προωθείται με συνοπτικές διαδικασίες!

Οι συλλογικές αντιδράσεις των πολιτών είναι το μόνο μέσο που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να ανακληθούν οι συγκεκριμένοι Δασικοί Χάρτες και με διαφανείς διαδικασίες να δημιουργηθούν νέοι και δίκαιοι ώστε να μην βλάπτονται οι τοπικές κοινωνίες για χάρη κάποιων λίγων ευνοούμενων.

Ωστόσο, η προφανής μεθόδευση πίσω από την εκπόνηση των δασικών χαρτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Ο κατακερματισμός της ελληνικής επικράτειας, ώστε να ξεπουληθεί κομμάτι – κομμάτι στα αρπακτικά που καραδοκούν, είναι πολιτική επιλογή. Ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος που μας οδηγεί στην καταστροφή, είναι μονόδρομος!

Ρέθυμνο, 30 Μαρτίου 2021
Η Τ.Ο. Ρεθύμνου του ΕΠΑΜ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live