25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Το ευρώ ως μέσο ελέγχου

Ημερομηνία:

Επειδή ορισμένοι παρωπιδοφόροι υπηρέτες ντόπιων και ξένων εχθρών της χώρας και του λαού, θεωρούν γραφική και λαϊκίστικη κάθε αντιμνημονιακή φωνή, ας δώσουμε σήμερα το λόγο σε πηγές ‘’υπεράνω πάσης υποψίας’’ για να δούμε πως περιγράφουν την κατάσταση στη χώρα μας, και τι μεθοδεύουν οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι για μας χωρίς εμάς.

Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε γερμανική εφημερίδα τον Μάη του 2012.

– Σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεωκοπήσει και ως αποτυχημένο κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της με αποτέλεσμα την αθρόα είσοδο μεταναστών, ίσως χρειαστεί η αποστολή στρατευμάτων στην Ελλάδα!

Αυτά για να μην έχει πλέον καμμία αμφιβολία για τις προθέσεις αυτών που θέλουν να ….να μας σώσουν, και ο πιο ντοπαρισμένος μνημονιακός.

Θυμίζουμε ότι και οι Αμερικανοί πριν την επίθεση στο Αφγανιστάν μεταξύ των άλλων διατείνονται ότι ήθελαν ν’ αφαιρέσουν δήθεν τη μπούργκα  από τις καταπιεσμένες Αφγανές.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ερευνητής και ανεξάρτητος δημοσιογράφος Greg Palast είναι καταπέλτης και αποκαλυπτικότατος.

Λέει μεταξύ των άλλων.

– Το σχέδιο για το ευρώ πηγαίνει μπροστά. Πετυχαίνει ακριβώς αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε. Να δώσει δηλαδή τέλος στο κοινωνικό κράτος. Τα εργασιακά δικαιώματα, την κρατική ιδιοκτησία και βεβαίως ν’ αφαιρέσει τον οικονομικό και δημοσιονομικό έλεγχο από τους εκλεγμένους αξιωματούχους.

Αυτό που θέλουν είναι, ότι κάνουν στην Ελλάδα να το κάνουν σε όλα τα έθνη της ευρωζώνης, την Ισπανία, την Ιταλία και τελικώς στην ίδια τη Γερμανία. Να αποτελειώσουν το κοινωνικό κράτος, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ευρώ ως μέσο ελέγχου, καθώς και τα δημόσια χρέη.

Για την ακρίβεια, το ζήτημα είναι ότι ήδη έχει βγει το ευρώ από την Ελλάδα. Έχει κάνει τη ζημιά του. Όσο πιο πολύ περιμένετε μέσα στο λάκκο του ευρώ τόσο πιο οδυνηρό θα είναι.

Έχω έγγραφο που κάνει λόγο για αναταραχές στο κράτος του Ισημερινού, μυστικά σχέδια που θα επιτρέψουν την επιβολή καταστολής.

Έγιναν επεισόδια, η πρωτεύουσα κάηκε, εγκαθιδρύθηκε δικτατορική κυβέρνηση, όλοι οι όροι του ΔΝΤ εκπληρώθηκαν.

Οι Στίγκλιτς, κορυφαίο στέλεχος της παγκόσμιας τράπεζας μου είπε ότι πρόκειται για τις ‘’Ταραχές  α λα ΔΝΤ’’. Ένα μοτίβο που επιβλήθηκε σε πάρα πολλά μέρη προκαλώντας επεισόδια που ήταν στο σχέδιο. Στην Ελλάδα το είδαμε να επαναλαμβάνεται.

Προκαλεί τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν κινηθεί εναντίον της Goldnian Sachs και μάλιστα και εναντίον ορισμένων πρώην υπουργών Οικονομικών σας για εγκληματική συνωμοσία.

Ας δούμε τέλος τι έλεγε στην αναφορά του για την τυραννία, ο μεγάλος δάσκαλος Αριστοτέλης.

– Επιδίωξη της τυραννίας είναι η καταλήστευση του λαού μέσω της επιβολής φόρων κ.λ.π., ώστε να στραφεί η προσοχή του στα της επιβίωσης, κι’ έτσι οι τύραννοι ανενόχλητοι να συνεχίζουν το έργο τους.

Ο δικός μας αγώνας κατά της σύγχρονης τυραννίας (ντόπιας και ξένης) πρέπει να είναι συνεχής και ανελέητος.

Χαμένοι αγώνες είναι μόνο εκείνοι που δεν δόθηκαν ποτέ.

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του...

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια...

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...