Το θέμα δεν είναι ότι το κακό συνέβη σε Γερμανούς τουρίστες αλλά ότι το κακό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στους Κρητικούς δίχως κανείς να συγκινείται

Κανένα σχόλιο

Είναι κάτι τέτοια περιστατικό που αποτυπώνουν ξεκάθαρα ότι στον τόπο μας είμαστε δεύτερης κατηγορίας πολίτες.

Το περιστατικό στο Μυλοπόταμο είναι απόλυτα κατακριτέο και ορθώς υπήρξε κινητοποίηση των αρχών για την άμεση διελεύκανσή του. Όμως παρομοια περιστατικά και πολύ χειρότερα έχουν συμβει και σε Έλληνες πολίτες. Συμβαίνουν πολύ συχνά στα χωριά μας. Καταγγέλονται από τους πολίτες.

Βιαιοπραγίες, καταπατήσεις, τραμπουκισμοί.

"Sponsored links"

Τόσα χρόνια έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία, που είναι και αποτέλεσμα της ανυπαρξίας σχεδίου ανάπτυξης των χωριών εκ μέρους της πολιτείας, των προνομιακών σχέσεων που έχουν διαμορφώσει πολιτικοί και ισχυροί επιχειρηματίες με τραμπούκους που πολλές φορες εμπλέκονται και σε βαριές εγκληματικές δράσεις, όμως επρεπε κάτι άσχημο να συμβεί σε τουρίστες για να επέμβει μέχρι και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μέχρι και ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου.

Άργησαν πολύ.

Η επέμβασή τους έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Έπρεπε να είχε γίνει όταν τραμπούκοι έδειραν φοιτητή στο Ρέθυμνο με ρατσιστικά και ομοφοβικά κίνητρα, όταν έπεφτε νεκρός ο Κώστας Κατσουλάκης επειδή ήθελε να προασπίσει τη δημόσια περιουσία.

Η καταστολή βεβαίως δεν πρόκειται να δώσει λύση. Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο που θα δώσει ξανά προοπτική στα χωριά που έτσι θα θέσουν στο περιθώριο αυτούς που διαστρέβλωσαν με τέτοιο τρόπο την παράδοση ώστε η ασυδοσία και η εγκληματικότητα στην οποία εμπλέκονται να την προτάσσουν ως ελευθερία τους να κάνουν ότι θέλουν και μαγκιά.

Εδώ λοιπον χρειάζονται οι πολιτικοί μας, στο να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν σχέδιο, κι όχι να τρέχουν στα χωριά για κουμπαριές, για γάμους και βαπτίσεις με μόνο σκοπό τη συλλογή ψήφων για την προσωπική τους βόλεψη.

Γιατί το θέμα δεν είναι ότι αυτό το κακό συνέβη σε Γερμανούς τουρίστες αλλά ότι αυτο το κακό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στους Έλληνες, στους Κρητικούς, στους ίδιους τους κάτοικους των παραιτημένων από την πολιτεία όμορφων και ιστορικών χωριών μας, δίχως κανείς να συγκινείται.

Βλέπετε εμείς, δεν είμαστε τουρίστες από κάποια χώρα του πλούσιου βορρά, αλλά ιθαγενείς…

 

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live