28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Το ΙΤΕ Κρήτης δέχεται προτάσεις για το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας

Ημερομηνία:

Το ΙΤΕ προκηρύσσει για 33η χρονιά το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης δήλωσε σχετικά: «Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θέλοντας να τιμήσει και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη, την προσφορά, και τη θυσία του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Στέφανου Πνευματικού, καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μελών του ΙΤΕ που δολοφονήθηκαν στο Ηράκλειο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990 ενώ δίδασκαν από κοινού ένα προχωρημένο σεμινάριο, θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη τους. Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το 1991 σαν ηθική επιβράβευση σε εξαιρετικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, που επιλέγονται από την Επιτροπή του Βραβείου, της οποίας τα μέλη καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών. »

Για το 2024, γίνονται αποδεκτές προτάσεις που εμπίπτουν στον θεματικό κύκλο των Φυσικών Επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Επιστήμες Υπολογιστών, Πολυτεχνικές Σχολές κ.ά.). Καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείου, καθ. Μαρία Ευθυμίου  τονίζει τον ορισμό της Εξαίρετης Διδασκαλίας έτσι όπως περιγράφεται στο καταστατικό του Βραβείου:

«Η έννοια της Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, και τον καθιστούν κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.»

Το βραβείο μπορούν να λάβουν μέλη ΔEΠ των ελληνικών AEI, ειδικοί επιστήμονες και άλλο διδακτικό προσωπικό, μέλη ερευνητικών κέντρων με πανεπιστημιακό διδακτικό έργο, καθώς και όσοι είχαν στο παρελθόν κάποια από τις παραπάνω ιδιότητες (π.χ., ομότιμοι καθηγητές). Tο βραβείο, ωστόσο, απονέμεται μόνο σε ζώντες.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από πρόσωπο ή πρόσωπα (π.χ., διδάσκοντες ή διδασκομένους) που γνωρίζουν το διδακτικό έργο των προτεινομένων. Η πρόταση είναι επιθυμητό να περιλαμβάνει μία επιστολή που να αιτιολογεί το λόγο που ο/η προτεινόμενος/η είναι επιλέξιμος να λάβει το συγκεκριμένο βραβείο συνοδευόμενο από ένα βιογραφικό σημείωμά του/της.

Πληροφορίες υποβολής πρότασης για το Βραβείο

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...