17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Το ΚΚΕ άφησε το λαό μόνο του, ας μη μιλάει τώρα

Ημερομηνία:

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Διαβάζουμε αυτό που είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή και δεν το πιστεύουμε. Ξαφνικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ΟΧΙ του περσινού δημοψηφίσματος, λίγο θέλει ακόμα και για να το οικειοποιηθεί (ή, μήπως, σφετεριστεί;).

«Μέσα σε μία νύχτα το πραγματικά περήφανο “όχι” του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ένα πελώριο “ναι”», είπε. Καλά διαβάζετε, το «πραγματικά περήφανο “όχι” του ελληνικού λαού».

Αλήθεια, τι σχέση έχει ο κ.Κουτσούμπας με το περήφανο ΟΧΙ;

Να θυμήσουμε τι έλεγε τότε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, στις 2 Ιουλίου 2015, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα;

«Και το Ναι και το Οχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής “ισοδυναμούν” με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει».

Τώρα το ΟΧΙ έγινε.. περήφανο. Αλλά το ΚΚΕ τότε δεν ακολούθησε το δύσκολο δρόμο της περηφάνειας και εγκατέλειψε το λαό μόνο του.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...