Το Κουμ Καπί το 1900, η οδός Νεάρχου το 1930 και άλλες σπάνιες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα Χανιά μιας άλλης εποχής

Κανένα σχόλιο

Τα Χανιά αλλάζουν όπως και όλος ο κόσμος, γρήγορα. Μέσα σε μερικές δεκαετίες η πόλη μας πήρε άλλη μορφή, άλλη μορφή και οι ζωές των ανθρώπων της.

Στη σελίδα “Χανιά – Παλιές Φωτογραφιες” μέσω του υλικού που μοιράζονται οι διαχειριστές του αλλά και πολλοί συμπολίτες μας αποτυπώνεται η ιστορία της καθημερινότητας των Χανίων μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών. Παλιές φωτογραφίες, φωτογραφίες από το 1910 έως και το 1990.

Εδώ, μοιραζόμαστε κάποιες επιλεγμένες ιδιαίτερες φωτογραφίες που θεωρούμε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως η φωτογραφία πό τις εργασίες για την κατασκευή σκούπας στο Σαρωθροποιείον του Αντωνίου Μαρκάκη τη δεκαετία ’50 και μία άλλη από το Κουμ Καπί το 1900 όπου η περιοχή ήταν μια μεγάλη παραλία.

"Sponsored links"

Σε μία άλλη φωτογραφία από το 1930 η οδός Νεάρχου έχει θέα τα Λευκά Όρη, ο δρόμος είναι χωμάτινος και τα νεοκλασσικά της κοσμουν μόνο τη μία πλευρα του δρόμου.

Η Πλατεία Δικαστηρίων τη δεκαετια του 1970 έμοιαζε πιο όμορφη χωρίς τους φοίνικες αλλά και με πολύ λιγότερα αυτοκίνητα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κρήτη, Χανιά οδός Νεάρχου, πιθανότατα την δεκαετία του 1930
Η Σχολή της Χωροφυλακής πάνω στον Προμαχώνα Sabbionara, 1930
Αρχες 1970, Πλατεια Δικαστηριων, Χανιά
Χανιά, 1941. Αναγεννησιακό θύρωμα, ότι απέμεινε από το αρχοντικό των Τζαγκαρόλων
Κατασκευή σκούπας στο Σαρωθροποιείον Αντωνίου Μαρκάκη τη δεκαετία ’50. (Φωτ. Συλλογής Κ. Μαρκουλάκη)
Η συνοικία του κάτω Κουμ Καπί γύρω στο 1900. Υπήρχε μεγάλη παραλία τότε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις