«Το κρητικό 21»: Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση των Απομνημονευμάτων του Καλλίνικου Κριτοβουλίδη

Κανένα σχόλιο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνγια τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Κύκλου Δράσεων «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ιστορία – Αρχεία – Μνήμη», διοργανώνει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 19.00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Το κρητικό 21.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση Απομνημονεύματα του περί αυτονομίας της Ελλάδος πολέμου των Κρητώντου ΚαλλίνικουΚριτοβουλίδη(τέταρτος  τόμος της σειράς «Κείμενα Μνήμης»), με εισαγωγή, επιστημονική επιμέλεια και σχόλια της ιστορικού Ελευθερίας Ζέη.Τα Απομνημονεύματα του Κριτοβουλίδη αποτελούν τη σημαντικότερη μαρτυρία για την επαναστατημένη κοινωνία της Κρήτης την περίοδο 1821-1830, αλλά και των σχέσεών της με την Επανάσταση στον ηπειρωτικό χώρο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Ηλίας Κολοβός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Μανόλης Δρακάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και η

Ελευθερία Ζέη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συντονίζει η Νίκη Μαρωνίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΠάντειοΠανεπιστήμιο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος της Βουλής:http://foundation.parliament.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live