Το ΜέΡΑ25 για τη Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, εξέδωσε το ΜέΡΑ25 στην οποία αναφέρει:

«Χίτλερ να μην το καυχηθείς πως πάτησες την Κρήτη
ξαρμάτωτη την ηύρηκες και λείπαν τα παιδιά τζη.
Στα χιόνια πολεμούσανε πάνω στην Αλβανία
μα πάλι πολεμήσανε για την ελευθερία.»

Σαν σήμερα 81 χρόνια πριν, στις 20 Μαΐου 1941, αρχίζει η Μάχη της Κρήτης μια πολύ σημαντική μάχη καμπής στην Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Στην Κρήτη όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μάχιμων ανδρών ήταν εγκλωβισμένη στην Ηπειρωτική Ελλάδα, ένας πρωτόγνωρος παλλαϊκός συναγερμός, θα γεννήσει ένα λαϊκό κίνημα αντίστασης που θα αντιμετωπίσει το πιο επίλεκτο Σώμα του Γερμανικού Στρατού.

"Sponsored links"

Οι αστράτευτοι μαχητές της Μάχης της Κρήτης, ενάντια στους Αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, αφού τόσο η Βρετανική Εξουσία όσο και η ο Βασιλιάς και ο πρωθυπουργός Τσουδερός δεν εξόπλισαν τους Κρητικούς ,φοβούμενοι τους προηγούμενους αγώνες τους ενάντια στη δικτατορία Μεταξά. Χωρίς κυβέρνηση, αρχόντους, βασιλιάδες και στρατηγούς, με μόνο καθοδηγητή την αγάπη για την πατρίδα τους και οδηγό την Ιστορία του τόπου τους και τον αυτοσεβασμό τους, γυναίκες, γέροντες, άγουροι νέοι αγύμναστοι θα δώσουν ένα γερό μάθημα στην αφρόκρεμα του Ναζισμού. Μαζί τους Κοινοπολιτειακοί στρατιώτες, Βρετανοί, Σκώτοι , Νεοζηλανδοί, Αυστραλοί, Μαορί από μακρινά μέρη, που πολέμησαν με γενναιότητα, παρά το ότι η ηγεσία τους δεν θέλησε την πάση θυσία υπεράσπιση της Μεγαλονήσου .

Η Κρήτη έδειξε ποια θα είναι οι πορεία του Πολέμου που ήταν στην αρχή του. Η Αντίσταση των Λαών στο Φασισμό. Έδειξε ποια θα ήταν και η θηριωδία του ναζισμού. Αμέσως μετά τη μάχη οι Αλεξιπτωτιστές του Ράιχ ισοπέδωσαν την Κάνδανο και ξεκίνησαν μαζικές εκτελέσεις. Όχι μόνο στο Κοντομαρί , αλλά και σε πολλούς άλλους τόπους αμέσως μετά τη Μάχη 2.000 ψυχές θα σφαγιαστούν ποτίζοντας το δέντρο της Λευτεριάς .

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live