28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την Ημέρα μνήμης των Ελλήνων του Πόντου

Ημερομηνία:

«Πέρασαν 104 χρόνια από τη 19η Μάη του 1919», επισημαίνει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, με αφορμή την αποφράδα επέτειο της γενοκτονίας σε βάρος των Ποντίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα 19 Μάη του 2023 είναι ημέρα μνήμης των Ελλήνων του Πόντου και ως ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής, αφού 353.000 σφαγιάστηκαν ενώ χιλιάδες άλλοι εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, στην Ελλάδα, στη νότια Ρωσία, στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ κάποιοι μπήκαν κρυφά στα αμπάρια των σαπιοκάραβων της εποχής και για δεκαετίες ζούσαν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στην Αμερική και αλλού.

Με το χαρακτηρισμό Γενοκτονία ορίζεται η σκόπιμη θανάτωση ατόμων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλετική, πολιτική ή πολιτιστική ομάδα, με την πρόθεση των δολοφόνων να την αφανίσουν και ο όρος γενοκτονία είναι αυτός που αποδίδεται στις περιπτώσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, των Αρμενίων, των Ασσυρίων αλλά και των Εβραίων που αφάνισε ο Χίτλερ».

Συνεχίζοντας τονίζει τα εξής: «Όμως είναι χρέος όλων όσοι αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία και την καλή γειτονία των λαών, να θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν και εκτέλεσαν τη σφαγή των Ελλήνων Ποντίων αποτελεί μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους δύο γειτονικούς λαούς.

Με σεβασμό λοιπόν στον Ποντιακό Ελληνισμό απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους.

Αντ΄αυτού έχουμε τις προκλήσεις των “συμμάχων” του ευρωατλαντικού συμφώνου του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι υπεύθυνο για πολλές αιματοχυσίες και ξεριζωμούς και η απεμπλοκή μας πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Την ιστορία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την αλλοιώνει και τα θύματα των θηριωδιών ζητούν δικαίωση όσα χρόνια και αν περάσουν και η αλληλεγγύη μας στους λαούς που ξεριζώνονται, με γνώμονα τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη είναι επιβεβλημένη».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...