Το μήνυμα του παλλαϊκού “ΟΧΙ” είναι το ίδιο επίκαιρο σήμερα

Κανένα σχόλιο

Του Κώστα Σ. Ντουντουλάκη

Κατά της εθνικής υποτέλειας, κοινωνικής εξαθλίωσης, τρομοκράτησης και παγκόσμιου φασισμού που προωθούν με άλλες μορφές και μέσα, οι ίδιες ελίτ που δημιούργησαν τον τότε φασισμό

Μπορούσε η γενιά του ΄40 να προτιμήσει επιβίωση με υποταγή.

"Sponsored links"

Διάλεξε Αγώνα δύσκολο, Λευτεριάς κι Αξιοπρέπειας.

Έτσι έδωσε το πρώτο φωτεινό και νικηφόρο παράδειγμα στους λαούς του κόσμου.

Τιμή σ΄εκείνο το μεγάλο ΟΧΙ δεν είναι οι κούφιες ιστορικές αναφορές, μεγαλοστομίες και στεφάνια από υποταγμένες συνειδήσεις!

Τιμή σ΄αυτό είναι ΜΟΝΟ η συνέχιση της στάσης ζωής που αυτό σηματοδότησε!

Τιμή στο ΟΧΙ του ΄40 είναι ΜΟΝΟ ο αγώνας κατά της εθνικής υποτέλειας και των πολιτικών λαϊκής εξαθλίωσης όλων των κυβερνήσεων!

Αυτές και μόνο είναι οι αιτίες των ελλειμμάτων, της χρεοκρατίας, των χουντών, της προδοσίας από χούντες μα και από εκλεγμένες κυβερνήσεις της Κύπρου, των μνημονίων, της προδοσίας του λαϊκού ΟΧΙ σ΄αυτά, της εκχώρησης για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας στους εμπόρους των λαών, της ευρωνατοϊκής συμφωνίας των Πρεσπών, της διαφαινόμενης νέας προδοσίας τώρα στο Αιγαίο…

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΄40 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΑΙΣΧΗ!

Και παράλληλα, άμεσα κι επιτακτικά συνδεόμενο με αυτά, το ΟΧΙ στην επιβολή στυγνού κι αδίστακτου παγκόσμιου φασισμού με πρόσχημα τον κορωνοϊό!

ΟΧΙ στην φίμωση, στην ψυχική και οικονομική εξαθλίωση, στην πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία ουσιαστική κατάργηση κάθε κοινωνικής εκδήλωσης, συναναστροφής, συλλογικής δράσης και οικονομικής καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων στην πατρίδα μας, δισεκατομμυρίων όπου γης! Καταστροφής λαών και χωρών, εξαιρετικά κερδοφόρας για τις πολυεθνικές, όπως συμβαίνει στους πολέμους που γιαυτό ακριβώς, οι ίδιες «φιλάνθρωπες» ελίτ δημιουργούν.

"Sponsored links"

Μια χαρά σε σύγκριση με κεντροευρωπαϊκές χώρες σκληρών λοκ ντάουν τα πάνε η Σουηδία και η Λευκορωσία, χώρες που δεν επέβαλαν κανένα αντικοινωνικό μέτρο στους λαούς των αλλά μόνο συστάσεις τήρησης των συνήθων υγειονομικών προφυλάξεων! Ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. αν και είναι όργανο πολυεθνικών φαρμάκου, αναγκάστηκε να συγχαρεί πρόσφατα την Σουηδία για τη μεγάλη και σταθερή μείωση περιστατικών κόβιντ που πέτυχε χωρίς μέτρα κοινωνικού εκφασισμού!

Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να καταλάβει κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος πως τα απάνθρωπα, τα δήθεν προσωρινά όπως έλεγαν αρχικά μέτρα, στα οποία η κυβέρνηση, τα ελεγχόμενα κόμματα και τα ΜΜΕ μας καλούν να συνηθίσουμε, να τα κάνουμε μόνιμο τρόπο ζωής, εντελώς αλλού σκοπούν και όχι στην προστασία της ζωής μας τάχα.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣΚΑ Ή ΠΡΟΦΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live