Το “μαρτύριο” κατοίκων στο Βλητέ Σούδας με την ανεξέλεγκτη βόσκηση – Ζητούν λύση από τον Δήμο Χανίων

Κανένα σχόλιο

“Μαρτύριο” λένε ότι βιώνουν κάτοικοι στη Βλητέ Σούδας λόγω της ανεξέλεγκτης βόσκησης προβάτων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα μας, βοσκοι οδηγούν τα πρόβατά τους μπροστά από τα σπίτια των κατοίκων. Αυτά, εισέρχονται στις ιδιοκτησίες προκαλώντας σημαντικες φθοράς, καταστρέφοντας τους κήπους και τα κηπευτικά, αφοδεύοντας.

Κάποιοι κάτοικοι επιχείρησαν να μιλήσουν στους βοσκούς για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, η απάντηση που έλαβαν ήταν:

"Sponsored links"

“Μη μιλάτε. Εμεις σας πουλήσαμε τα χωράφια μας και ζείτε εδώ”.

Οι κάτοικοι για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους έχουν αγοράσει πλέγματα και έχουν φράξει τα σπίτια με αποτέλεσμα όλη η γειτονιά να έχει γεμίσει συρματοπλέγματα.

Την ιδια στιγμή, όπως καταγγέλουν, ενώ η παραλία του Βληττε είναι σε λίγα μέτρα απόσταση, οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση αφού ο δρόμος περνα από χωράφι το οποίο έχει κλειστεί με συρματοπλέγματα από τους βοσκούς για να φυλάνε τα ζώα τους.

Οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές με σκοπό τη διάνοιξη του δρόμου, όμως η περιοχή δεν είναι σε σχέδιο πόλεως. Ζητούν από τον Δήμο Χανίων να δώσει μία λύση.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις