Το “Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης” μετεξελίσσεται σε “ΒΟΑΚWATCH”: Περιπολίες στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ από πολίτες;

Κανένα σχόλιο

Η πρωτοβουλία “Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης” συνεχίζει και μεγαλώνει αφού μέσα σε μία βδομάδα έχει φτάσει πλέον στα 5.600 likes. Όμως, πιο σημαντικό ακόμα είναι ότι αφού έχουν ήδη κανονιστεί συναντήσεις με αρχές και αρμόδιους φορείς κι ενώ υπάρχει κινητικότητα τόσο στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων όσο και στην αναζήτηση ενδεδειγμένων λύσεων, πλέον κάποιοι επιλέγουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη περιπολιών στον ΒΟΑΚ με την επωνυμία “ΒΟΑΚWATCH“.

Οι εμπνευστές του “BOAKWATCH”, όπως παραπέμπει και το όνομα, θέλουν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα είδους εθελοντικής “ναυαγοσωστικής” δουλειάς στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ.

Όπως γράφουν στη σχετική σελίδα τους, η οποία και αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας “Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης” θα αποτελούν μία “Ομάδα πολιτών για την αφύπνιση των οδηγών που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης”.

"Sponsored links"

Όπως ενημερώνουν σε σχετικό post η επίσημη έναρξη της περιπολίας θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ενώ τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν θα φέρουν ειδικούς πορτοκαλί φάρους.

Οι πορτοκαλί φάροι, χρησιμοποιούνται όχι μόνο από υπηρεσιακά οχήματα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και από ιδιωτικής χρήσεις αυτοκίνητα όπως τρακτέρ, φορτηγά και γερανοφόρα ενώ τέτοιους φάρους φέρουν και τα οχήματα του “Χαμόγελου του Παιδιού” προκειμένου να καθιστούν το όχημα πιο ευδιάκριτο.  Είναι καθόλα νόμιμοι για οχήματα όμως εκτάκτου ανάγκης.

Ήδη, οι φορείς έχουν ενημερωθεί γι’ αυτή τη δραστηριότητα ενώ έχει ιδρυθεί και ειδική σελίδα στο facebook όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να δηλώνει την πρόθεσή του για να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, πάνω από 20 οχήματα θα συμμετάσχουν σε πρώτη φάση σε αυτές τις περιπολίες ενώ δικηγόροι μελετούν το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται εδώ.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί κάτι διαφορετικό που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί στους δρόμους της Ελλάδας αν και θολό παραμένει ακριβώς ποιος θα είναι ο ρόλος των συγκεκριμένων περιπολιών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live