Το νέο “άλμα” του ιικού φορτίου στην Κρήτη και οι “καινούργιες αλυσίδες μετάδοσης”

Κανένα σχόλιο

Εκεί που φαινόταν ότι το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των περισσότερων πόλεων της Κρήτης έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, προμηνύοντας τάσεις μια δυνητική αποκλιμάκωση, η αύξηση που έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις επανέφεραν το καρδιοχτύπι και τον σκεπτικισμό, για το που… βαδίζουμε! Παιχνίδι με τις … τάσεις, μία κάτω πολλές πάνω, σκέτο ηλεκτροσόκ!

Σε “καινούργιες αλυσίδες μετάδοσης” αποδίδει το φούντωμα του προβλήματος η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονική υπεύθυνη του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης, Άννα Ψαρουλάκη.

“Ο ιός εξακολουθεί να έχει διασπορά στην κοινότητα” είπε η ίδια στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Μένει να φανεί αν και πότε η άνοδος του ιικού φορτίου στα λύματα θα αποτυπωθεί στα ημερήσια κρούσματα και τις νοσηλείες.

"Sponsored links"

Οι δραστηριότητες ανοίγουν σιγά σιγά. “Θα πρέπει να γίνονται όλα με προσοχή χωρίς εφησυχασμό” ήταν η συμβουλή της κας Ψαρουλάκη, που τόνισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επ’ ουδενί δεν πρέπει να εκληφθεί ως χαλάρωση.

“Το να έχεις πτωτική πορεία, αν και αργά, ήταν κάτι το αισιόδοξο” παρατήρησε η  αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, αναφερόμενη στην αμυδρή… κάμψη που είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα. Κι εκείνη αποφόρτιση περίμενε, προσδωκούσε όπως κι άλλοι επιστήμονες ότι θα έχουμε φτάσει στην κορυφή μιας καμπύλης. Φευ…

“Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα” την πραγματική εικόνα του “σήμερα”. Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο, επισήμανε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι “δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή για να δούμε αποκλιμάκωση, δεν είμαστε καν σε φάση επιπεδοποίησης”. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε προς τα που κλίνει η… τάση.

Μέχρι τότε, “ας μην αφήνουμε να διασπείρεται ευρέως ο ιός, δύσκολα μαζεύεται” ήταν το μήνυμα της κας Ψαρουλάκη.

Όποια δραστηριότητα ανοίγει ή ανοίξει, θα πρέπει να το κάνει “με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή” συνέστησε. Το οφείλουμε, όπως συμπλήρωσε, στην οικονομία, στον τουρισμό, στους ανθρώπους αυτούς που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τα περιοριστικά μέτρα, με το να βλέπουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές.”Ας βάλουμε το κρητικό πείσμα, για να επαναφέρουμε την ασφάλεια στο νησί” ήταν η καταληκτική παραίνεσή της, ενθυμούμενη το πράσινη υγειονομικό χρώμα που είχε πέρσι η Κρήτη, κάτι το οποίο ήταν τελικά και μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας στην απαιτητική και διαρκώς μεταβαλλόμενη τουριστική αγορά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις