16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Ημερομηνία:

Τελευταία ευκαιρία για να υπογράψετε!

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουμε τη συλλογή υπογραφών μέσω του ιντερνέτ για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα!». Αυτές τις τελευταίες μέρες της εκστρατείας μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.  Έχουμε ήδη ξεπεράσει το κατώτατο όριο σε δώδεκα χώρες και είμαστε πολύ κοντά στο να το ξεπεράσουμε και στην Πορτογαλία, στην Ουγγαρία, στη Σουηδία καθώς επίσης και στην Κύπρο. Αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε την υποστήριξη από σημαντικό αριθμό πολιτών σε 16 χώρες της ΕΕ. Αυτό θα είναι μια εκπληκτική επιτυχία για την εκστρατεία μας και για αυτό καλούμε για τελευταία φορά και κυρίως όλους τους Πορτογάλους, τους Ούγγρους, τους Σουηδούς και τους Κυπρίους να υπογράψουν την ΕΠΠ μας στη διεύθυνση: www.right2water.eu !

Στις 10 του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε να παραδίδουμε τις υπογραφές στις αρμόδιες  εθνικές αρχές για επικύρωση. Αναμένουμε ότι σε τρεις μήνες θα έχουμε πληροφορηθεί για τον τελικό αριθμό των έγκυρων υπογραφών και ακολούθως θα ζητήσουμε ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακολουθούμενη από  επίσημη απάντηση από την Επιτροπή. Σκοπό έχουμε να ανακοινώσουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα για την εκστρατεία μας «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα!» στις 10 του Δεκέμβρη.

Μπορείτε να δείτε τα τελευταία στοιχεία ανά κράτος-μέλος και τον κατώτατο αριθμό υπογραφών που απαιτείται ανά χώρα στην ιστοσελίδα μας http://www.right2water.eu/node/37/view . Κάθε υπογραφή μετράει, για αυτό και εμείς συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να προωθούμε την ΕΠΠ μας.  Μαζεύοντας  περισσότερες υπογραφές, θα  μπορέσουμε να πιέσουμε ακόμη περισσότερο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να μετατρέψει την πρόταση μας σε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Το νερό και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα!  Εκατομμύρια πολίτες συνεχίζουν να στερούνται καθαρού, ασφαλούς και οικονομικά προσιτού νερού και αποχέτευσης, ακόμη και στην ίδια την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να κάνει κάτι για αυτό, αλλά πρέπει πρώτα ΕΜΕΙΣ να το θέσουμε ψηλά στην ατζέντα!

Μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά: www.right2water.eu . Πατήστε “SIGN NOW”και διαλέξτε τη γλώσσα σας, καθώς επίσης και τη χώρα σας. Οι φόρμες υπογραφών, για κάθε χώρα ξεχωριστά, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας http://www.right2water.eu/signature-forms .  Έχουν το λόγκο μας καθώς και διεύθυνση επιστροφής.

Κάντε μας Like στο Facebook:  facebook/right2water, facebook/droitaleau (Γαλλικά), facebook/right2watersverige (Σουηδία),  facebook/aguadireitohumano (Πορτογαλία), facebook.com/Right2waterSlovenia (Σλοβενία) ,  facebook.com/VanduoYraZmogausTeise (Λιθουανία),  facebook.com/bgwatercampaign (Βουλγαρία), https://www.facebook.com/vesionperusoikeus (Φινλανδία),  http://www.facebook.com/ApaEsteUnBunPublic (Ρουμανία), facebook/ICEacquapubblica (Ιταλία) και  facebook/wasseristmenschenrecht (Γερμανία).

Ακολουθείστε μας στο Twitter: @right2water.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...