Το Νορβηγικό μονοπώλιο αναζητεί Κρητικά κρασιά

Κανένα σχόλιο

Μια πολύ ευχάριστη είδηση για το Κρητικό κρασί έρχεται πριν το κλείσιμο του 2022. Το Νορβηγικό κρατικό μονοπώλιο (VINMONOPOLET AS) αποφάσισε να εντάξει στην γκάμα των κρασιών που εμπορεύεται, δύο κρασιά από την Κρήτη, εκ των γηγενών ποικιλιών Βιδιανό και Λιάτικο. Αυτό αποτελεί μία σπουδαία κατάκτηση για το κρητικό κρασί, απόρροια των δράσεων που κάνει το Wines of Crete όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης με τα μέλη του έχει βρεθεί στην Νορβηγία για δύο συνεχόμενες χρονιές, διοργανώνοντας Masterclasses και γευστικές δοκιμές για τις γηγενείς μας ποικιλίες, στους Νορβηγούς επαγγελματίες οίνου. Στις χώρες όπου εφαρμόζεται το μονοπώλιο στα κρασιά, χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψουν μία νέα περιοχή και συνεχώς αναζητούν ποικιλίες που θα ενδιαφέρουν το αγοραστικό κοινό τους.

Ο Κρητικός αμπελώνας κέντρισε το ενδιαφέρον του μονοπωλίου και είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι ανοίγει ο δρόμος για την παρουσία του στη Νορβηγική αγορά, πόσο μάλλον αφού η τοποθέτηση των κρητικών κρασιών στα ράφια των καταστημάτων του μονοπωλίου θα γίνει εντός του 2023.

"Sponsored links"

Το κρητικό κρασί γίνεται μέρος του παγκόσμιου οινικού χάρτη και το αναζητούν τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι οινόφιλοι. Η άνοδος αυτή, όμως, δεν είναι τυχαία. Σε αυτό έχουν συμβάλει καθοριστικά οι στοχευμένες δράσεις που διοργανώνει και συμμετέχει το Wines of Crete. Η συνεχόμενη ομαδική παρουσία των μελών του σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Δ.Ε. Prowein και η Δ.Ε. London Wine fair, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και η υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε τρίτες χώρες, καθώς και η σταθερή προβολή στα social media, προσελκύουν συνεχώς ανθρώπους του χώρου που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέες αμπελοοινικές περιοχές.

Το Wines of Crete συνεχίζει δυναμικά τις ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και της φήμης του Κρητικού Αμπελώνα, ενδυναμώνοντας την εικόνα του νησιού ως ένας ποιοτικός οινογαστρονομικός προορισμός.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live