22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

“Το νοσοκομείο Ρεθύμνου ποτέ δεν αρνήθηκε περίθαλψη σε ασθενή”

Ημερομηνία:

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μοσχοβάκης δημοσιεύματα τα οποία φέρουν το νοσοκομείο να έχει αρνηθεί την περίθαλψη σε ετοιμόγεννες  γυναίκες που δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο των 950 ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα περιστατικά σημειώθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ρέθυμνο, στα οποία και σε εφαρμογή του μέτρου της “κλειστής ενοποιημένης νοσηλείας” οι υπηρεσίες αρνήθηκαν να περιθάλψουν εγκυμονούσες, που επρόκειτο να γεννήσουν σε λίγες μέρες, διότι δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο που απαιτείτο βάση του κρατικού τιμοκαταλόγου.

Ο κ. Μοσχοβάκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr  τόνισε χαρακτηριστικά πως  τα σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ασφαλισμένες ετοιμόγεννες, όπως και οι άλλοι ασθενείς δεν πληρώνουν, απολύτως τίποτε. Σε ότι αφορά στους ανασφάλιστους, αυτοί πρέπει να πληρώσουν αλλά “όταν κάποιος ανασφάλιστος δεν έχει χρήματα του δίνουμε και υπογράφει μια δήλωση αποδοχής χρέους. Πρόκειται για μια διαδικασία που υφίσταται από το 2005. Δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ σε κανένα ασθενή περίθαλψη.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...