Το «ξέσπασμα» του γιου του για την κηδεία: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά»

Κανένα σχόλιο

Ενδοοικογενειακή διαμάχη έχει ξεσπάσει με αφορμή το πού θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης – Παρέμβαση έκανε ο γιος του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη Γιώργος και με πικρία αναφέρεται στις έριδες που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της επιθυμίας του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά

Ενδοοικογενειακή διαμάχη έχει ξεσπάσει με αφορμή το πού θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Παρέμβαση έκανε ο γιος του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη Γιώργος και με πικρία αναφέρεται στις έριδες που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της επιθυμίας του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν», ανέφερε ο Γιώργος Θεοδωράκης και τονίζει πως «η διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά, δεν πρόκειται να παραστώ».

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Θεοδωράκης και τονίζει πως «θα τον αποχαιρετίσουμε όλοι μαζί όπως πρέπει». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη του και τον καλεί να δεχτεί «τη συγγνώμη μας» που είναι «βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ» και «όλοι να σωπάσουμε για να αποχαιρετίσουμε τον πατέρα».

"Sponsored links"

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη:

Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, και όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live