21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων στη Fraport είναι σα να πηγαίνεις σε κατάστημα και να σε πληρώνει ο καταστηματάρχης για να αγοράσεις πράγματα

Ημερομηνία:

Της Εβελίνας Χατζηδάκη

Σας έχει συμβεί να πάτε σε μαγαζί και να σας πληρώσουν για να αγοράσετε πράγματα;  Φυσικά θα πείτε όχι και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν για δέσιμο ο μαγαζάτορας. Αλλά σ’ αυτό το μαγαζί που κλείνει και είναι υπό εκποίηση, αυτό που λέγεται Ελλάδα, συμβαίνει και αυτό.

Τη λένε Fraport εκ Γερμανίας βέβαια ορμώμενη. Έτρεξε στον πλειστηριασμό ν’ αρπάξει κάτι από τα υπάρχοντα της πτωχευμένης  χώρας και πήρε τα 14 αεροδρόμια. Είναι τα κερδοφόρα αεροδρόμια τα οποία ξεπουλάει  και μάλιστα σε τιμή πολύ κάτω της πραγματικής αξίας τους η χώρα αυτή που θα είχε τόση ανάγκη και από την παραμικρή πηγή εσόδων. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια που δεν είναι κερδοφόρα και επιχορηγούνται παραμένουν στο ελληνικό δημόσιο. Κι αυτό γιατί οι δανειστές που στις εξωφρενικά παράλογες απαιτήσεις τους την παραμικρή αντίσταση δεν φέρνουν οι «εκπρόσωποί» μας απαιτούν ιδιωτικοποιήσεις. Και λίγο τους ενδιαφέρει ότι το συγκεκριμένο ξεπόύλημα δεν είναι καν ιδιωτικοποίηση αφού η Fraport είναι γερμανική κρατική εταιρεία. Τα κέρδη από τα αεροδρόμια απλά δεν θα πηγαίνουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία αλλά στα γερμανικά.

Το πλεόνασμα που απαιτούν να υπάρξει στην Ελλάδα, εξωφρενικό κι αυτό για μια χώρα που δεν μπορεί να αυτοκυβερνηθεί, θα πρέπει να βρεθεί από αλλού. Και όχι μόνο αυτό : ο κ. Σόυμπλε έχει φροντίσει ώστε να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση του οποιουδήποτε γελοίου ποσού που θα αναλογεί να εισπράξει η Ελλάδα από την πώληση των αεροδρομίων για ανακούφιση της οικονομίας αλλά θα πρέπει να δοθεί όλο για το χρέος.

Κι όμως δεν είναι καν αυτός ο πάτος του βαρελιού. Η Fraport απαιτεί τα χρήματα που θα δώσει για την αγορά των αεροδρομίων να τα δανειστεί από ελληνικές τράπεζες!!! Και δεν έχει κηρυχτεί έκπτωτη αφού δεν έχει πληρώσει τίποτα ακόμα.

Στην Κρήτη έχει ξεκινήσει η οργάνωση μιάς αντίστασης κινηματικού χαρακτήρα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Με ελπίδα να εξαπλωθεί σ’όλη την χώρα η διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...