15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Το παζάρι των απελπισμένων καλά κρατεί…

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

Η Ε.Ε. και οι ηγέτες, βρήκαν τελικά τη λύση στο προσφυγικό: Απλά θα “πετάξουν” τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Πως θα το κάνουν; Απλά, θα ζητήσουν από τον Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής “δικτατορίας”, να τυπώσει λίγο παραπάνω χαρτί που λέγεται ευρώ για να το δώσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής δήλωσης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε., και του Τούρκου Πρωθυπουργού, οι Ε.Ε. δεσμεύεται να δώσει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ, ως μια πρώτη συνεισφορά προς την άγκυρα, αφού αναμένεται και συνέχεια, αλλά υπό προϋποθέσεις, η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που θα ταξιδέψουν στην Ε.Ε. από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ δόθηκε η υπόσχεση για επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η “Συμφωνία” μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι οι πρόσφυγες είναι μόνο ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που πρέπει να το “ξεφορτωθούν” μαζί με το υπόλοιπο άχρηστο “εργατικοδυναμικό”.

Εκτός από λεφτά, οι Ευρωπαίοι υποκριτές υποσχέθηκαν την επανέναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας. Ξαφνικά τα ξέχασαν όλα, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το πλήθος των ενδείξεων με βάση τις όποιες η Τουρκία υποστηρίζει υπογείως τους Τζιχανιστές του ISIS.

Για “Βρώμικη Συμφωνία” Ε.Ε.-Τουρκίας κάνει λόγο ο γερμανικός τύπος με την εφημερίδα DIE WELT, να επισημαίνει ότι οι Βρυξέλλες πηγαίνουν κόντρα στις πολιτικές και ηθικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα’ πρεπε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από αυτούς που υποστήριξαν τους Νεο-Ναζί την Ουκρανία. Το πρόβλημα είναι ότι “ηγέτες” που διοικούν την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία τυπώνουν βιβλία προπαγάνδας για μαθητές που αφηγούνται τον “θαυμαστό” κόσμο της ευρωπαϊκής ένωσης. Βιβλία που περιγράφουν μια ιδανική Ε.Ε. που δεν υπάρχει: μια ένωση αλληλεγγύης μεταξύ κρατών-μελών, μια ένωση που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι ανοιχτή στην διαφορετικότητα.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν υπήρξε ποτέ τέτοιος “παράδεισος” στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά ξέρουμε σίγουρα, ότι σήμερα πρόκειται για ένα παραμύθι.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...