15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το Πεντάγωνο υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για την αγορά συστημάτων αεράμυνας NASAMS για την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Το Πεντάγωνο υπέγραψε σύμβαση με την Raytheon Technologies για την αγορά έξι συστημάτων αεράμυνας NASAMS για την Ουκρανία. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 1,2 δισ. δολάρια, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Πενταγώνου.

«Στο πλαίσιο του πέμπτου πακέτου πρωτοβουλιών βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας, ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε σύμβαση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Raytheon Missiles and Defense για την προμήθεια έξι συστοιχιών NASAMS στην Ουκρανία, την εκπαίδευση και την υλικοτεχνική υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Tewkesbury της Μασαχουσέτης, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 28η Νοεμβρίου 2025.

Νωρίτερα η Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας NASAMS είναι τέλεια για την κατάρριψη πυραύλων κρουζ, αλλά εμείς διαθέτουμε ελάχιστα τέτοια συγκροτήματα.

Επίσης το πρόσφατο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ περιελάβανε, μεταξύ άλλων, πυραύλους για NASAMS, HIMARS και άλλα. Όπως αναφέρθηκε το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη πληρώσει για τη συντήρηση των συστημάτων Starlink στην Ουκρανία.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...