23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το προσφυγόπουλο από το Πακιστάν που πέρασε φοιτητής στην Κρήτη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Τάχα, ο νεαρός άνδρας από το Πακιστάν που ονειρευόταν να σπουδάσει, ήρθε στην Κρήτη μέσω Τουρκίας ως προσφυγόπουλο. Αρχικά, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων προσφύγων στα Ανώγεια όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στα ελληνικά. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Εστία” που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ήρθε στο Ηράκλειο όπου πήγε στο σχολείο προσπαθώντας να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τις αρχικές του δυσκολίες, είναι ένας επιτυχών των πανελλαδικών εξετάσεων. Με πολύ κουράγιο και διάβασμα δοκιμάστηκε και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ως πρωτοετής φοιτητής πλέον, έχει κάνει την εγγραφή του και περιμένει να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα τέλη του μήνα. Σε συνέντευξή του, μιλά για την αγάπη που δέχθηκε στην Κρήτη και την καταλυτική βοήθεια των ανθρώπων που εργάζονται στα προγράμματα προσφύγων που εντάχθηκε αλλά και των καθηγητών του που δεν αρνήθηκαν ποτέ να τον βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόταν.

Αυτό που ονειρεύεται σήμερα ο Τάχα είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να παραμείνει στην Κρήτη, την οποία έχει αγαπήσει.

Παραγωγή βίντεο: Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ / Reactor

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Άρης Γάρος

Κάμερα/Μοντάζ: Γιώργης Πακιουφακης

*Το πρόγραμμα ESTIA 2021, Στεγαστικό Πρόγραμμα για Αιτούντες Διεθνή Προστασία στο Ηράκλειο Κρήτης, υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορά την στέγαση σε μισθωμένα διαμερίσματα συνολικής δυναμικότητας εξακοσίων (600) θέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καθώς και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...