18.5 C
Chania
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026

Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της  Εκκλησίας Κρήτηςμετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίεςτης Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ – Ακολουθία του Νυμφίουώρα έναρξης 19.00

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ – Ακολουθία του Νυμφίουώρα έναρξης 19.00

Μ.ΤΡΙΤΗ – Ακολουθία του Νυμφίουώρα έναρξης 19.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ – Ακολουθία του Νιπτήροςώρα έναρξης 19.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ – Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου– περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούςώρα έναρξης 18.30

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ – Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι.Ναούς στίς 20.30 καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδοςη Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτηςγια άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Ενεργός συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία, ενισχύοντας τη συνεργασία για τη δημόσια υγεία.

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Bazaar Αγάπης & Προσφοράς του Δήμου Χανίων στους Αγίους Αποστόλους. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 30 τροφοεπιταγές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιτυχημένο bazaar τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά

Επιτυχημένο φιλανθρωπικό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά. Μεγάλη συμμετοχή πολιτών ενόψει Πάσχα.

Δήμος Αποκορώνου: Μονιμοποίηση 7 εργαζομένων του προγράμματος 55–67

Ο Δήμος Αποκορώνου μονιμοποίησε 7 εργαζομένους του προγράμματος 55-67, χαρακτηρίζοντας την κίνηση πολιτική επιλογή ευθύνης για την προστασία της εργασιακής αξιοπρέπειας.