“Το σχολείο μέσα από τα μάτια σας”: Κάλεσμα στους μαθητές για έκθεση φωτογραφίας

Κανένα σχόλιο

Το καινούριο της βιβλίο που εκδόθηκε τον Μάρτιο θα παρουσιάσει στα Χανιά η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψαρρού. Το βιβλίο έχει τίτλο “12 Χρόνια Φυλακή” και αναφέρεται στη 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και ειδικότερα στον τρόπο που το εκπαιδευτικό σύστημα είναι προσανατολισμένο στη δημιουργία ατόμων που θα ενταχθούν ομαλά και πειθήνια στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Στην παρουσίαση αυτή η Νέλλη Ψαρρού προσκαλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν με δικό τους φωτογραφικό υλικό που θα πλαισιώσει τον χώρο της εκδήλωσης, προκειμένου να δείξουν και οι ίδιοι πως βλέπουν το σχολείο.
Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν με ελευθερία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή είτε να φωτογραφήσουν με βάση την ίδια τη θεματική του βιβλίου (αυτό προϋποθέτει να έχουν διαβάσει το βιβλίο), είτε να παρουσιάσουν το σχολείο ελεύθερα μέσα από τη δική τους οπτική χωρίς να επηρεάζονται από τον τρόπο που η συγγραφέας αναφέρεται στο σχολείο.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, και μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ομάδες είτε μεμονωμένα. Ήδη έχει γίνει επαφή με συγκεκριμένα σχολεία των Χανίων, όπου υπάρχει συγκροτημένη ομάδα φωτογραφίας, και οι μαθητές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν ως ομάδα. Φυσικά, το κάλεσμα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και σχολεία που μέχρι στιγμής δεν έχουν προσεγγιστεί.

"Sponsored links"

Η βιβλιοπαρουσίαση προγραμματίζεται να γίνει τον Φεβρουάριο, προκειμένου το παρόν κάλεσμα να κοινοποιηθεί και να έχουν το χρόνο οι μαθητές να σκεφτούν και να φωτογραφήσουν. Η προθεσμία κατάθεσης των φωτογραφιών λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2015. Ο αριθμός των φωτογραφιών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή, και θα κυμανθεί μεταξύ μιας και τριών. Η επιλογή θα γίνει ελεύθερα από τους μαθητές. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι την παρουσίαση του βιβλίου δίνει επίσης την ευκαιρία σε όσους εκδιαφέρονται για το περιεχόμενό του, ενήλικες και μη, να το διαβάσουν προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά σε μια δημιουργική συζήτηση και όχι σε μια στείρα βιβλιοπαρουσίαση. Αυτό είναι άλλωστε το προκείμενο.

10846368_10152552433247285_105683705861594742_n

Για περισσότερες πληροφορίες, ελάτε σε επαφή με τη συγγραφέα μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα: www.nellypsarrou.com, e-mail: contact@nellypsarrou.com.

Το βιβλίο υπάρχει ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Το Βιβλίο (Γιώργος Σκανδάλης, Πλατεία Κολοκοτρώνη 29, τηλ. 2821028507), και θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο εκδηλώσεων “Το μεγάλο Ο” (Γρηγορίου Ε’ 69, τηλ. 2821072352).

Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, αφότου συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες της έκθεσης. Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει στον χώρο της εκδήλωσης για μια εβδομάδα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live