20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Σωματείο Διανομέων Χανίων ζητά την απαγόρευση της διανομής με μηχανάκι «στις ακραίες συνθήκες που αναμένονται»

Ημερομηνία:

Με την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» να πλησιάζει το Σωματείο Διανομέων – delivery ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» ζητά να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες συνθηκες που αναμένονται καθως και να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η θερμοκρασία στα Χανια πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι , θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς , λόγο του οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπου να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης , όπως απαιτούν συνεχώς οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στα Χανιά  και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα .

Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε για άλλη μια φορά ένα συνάδελφο μας. Ακόμα και στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό τα εργατικά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα είναι πολλά. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι διανομείς απαιτούμε από το υπουργείο εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης , το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες , χωρίς απώλεια του ημερομισθίου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ , σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφαλείας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από την εργοδοσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 19/04/2024, ο Δήμαρχος Χανίων,...

«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και...